Categories
Lege

Onkologer og LIS-lege – Nordlandssykehuset –

Kreftavdelingen ved Nordlandssykehuset i Bodø

Kreftavdelingen ved Nordlandssykehuset i Bodø ble etablert i 2001 og består i dag av 50 dyktige og mer enn gjennomsnittlig faglig engasjerte medarbeidere. Vi er kreftsykepleiere, overleger, LIS-leger, psykolog, fysioterapeut, ansatte ved stråleterapiavdeling og kolleger i administrasjonen. Vi har også tett samarbeid med nær sagt alle andre avdelinger på sykehuset.

Hos oss vil du bli en del av en passe stor kreftavdeling. Med det mener vi at vi er store nok til å ha faglig bredde og tyngde, med en forskningsaktivitet som sannsynligvis vil overraske deg. Samtidig er vi små nok til at alle kjenner alle og til at vi kan fatte beslutninger raskere enn du kanskje er vant med. En herlig kombinasjon, mener vi.

Vi har fem enheter: Enhet for blodsykdommer og kreft, Enhet for stråleterapi, Enhet for kreftleger, Palliativt team og Vardesenteret.

 

«Det som er spennende med å jobbe med kreft er å hjelpe pasientene med den største helseutfordringen de har i livet. Dessuten er onkologi-faget i front av medisinutviklingen».
Jarle Jakobsen, LIS3 lege.

Previous
Next

Fremragende forskning

For oss er forskning avgjørende for å sikre at vi utvikler vårt tilbud til pasientene, og ikke rent lite spennende å jobbe med rent faglig. Vi har egendrevet forskning, bidrar til kliniske studier nasjonalt og er i tillegg delaktig i internasjonale forskningsprosjekter.

En høy andel av våre kolleger har doktorgrad, og vi har flere stipendiater. Det er mange av oss som har en andel av stillingen viet til forskning. Vårt sterke engasjement på feltet er én av årsakene til at vi nylig ble tildelt 4,2 millioner fra Kreftforeningen som er øremerket infrastruktur for kliniske kreftstudier.

Et veldig spennende forskningsprosjekt er Kaiku-prosjektet, som utforsker mulighetene for digital symptomoppfølging av kreftpasienter. Her var Nordlandssykehuset det første miljøet i Norge som ble med – et bevis på engasjementet og evnen til å snu seg rundt fort og viljen til å ta i bruk ny teknologi.

«Jeg kan beskrive kreftavdelingen som faglig offensiv, det ligger i deres DNA. De ligger i front av en rivende utvikling innen kreftforskningen.»
Petter Øien, seksjonsleder for forskning ved Nordlandssykehuset

Teknologi

Vi tar i bruk stadig mer teknologi, til det beste for våre pasienter. Et eksempel er den nye strålemaskinen og mye nytt utstyr, i tillegg til ny gating og posisjoneringssystem.

Digital oppfølging av pasienter er et annet område der teknologien spiller en stadig større rolle. Gjennom en app kan pasientene rapportere om symptomer, og slipper å reise til sykehuset uten behov for det. Chat og videokonsultasjon er også mye brukt. Når man dekker et så stort geografisk nedslagsfelt, er disse verktøyene svært nyttige. Samtidig legger vi stor vekt på å møte pasientene på den måten de selv ønsker; menneskelige møter er ofte avgjørende.

«Teknologien gjør det mulig for oss å være mer proaktive enn reaktive. Vi følger i større grad opp pasientene når det er behov for det snarere enn ved en tilfeldig oppsatt oppfølgingstime».
Ellinor Haukland, kreftlege og postdoktor

 

En trivelig gjeng

Kollegene her på kreftavdelingen representerer et faglig mangfold, men felles for dem alle er et sterkt engasjement for faget og pasientene. I tillegg vil vi påstå at vi er folkelige og opptatt av godt samarbeid.

Det som skiller oss fra hverandre, er hva vi gjør på fritiden. Her vil du finne en av Nordlands beste fotballtrenere, en som kjører ned bratte fjellskrenter, en keramiker, en som lager himmelsk godt syltetøy, en som har en stor samling selvbygde miniatyrfly, en speiderleder og en som er bussjåfør på si.

«Vi har verken slarving eller baksnakking hos oss, vi bryr oss om hverandre. Det er kanskje grunnen til at de fleste som slutter her gjør det på grunn av at de når pensjonsalder, ikke noen andre grunner.»
Elisabeth Meløysund, kreftsykepleier

 

Våre ledige stillinger

Categories
Ambulansepersonell

Nordlandssykehuset – Ferievikarer ambulansepersonell 2023 del 1

Ferievikarer i ambulansen 2023

Ambulansetjenesten

Ambulansetjenesten er lokalisert i Lofoten, Vesterålen og Saltenområdet, og er en del av Prehospital klinikk i Nordlandssykehuset HF.

Klinikken er delt inn i fire ulike avdelinger; Portøravdelingen, Akuttmottaket/Observasjonsposten, Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) og avdeling for bilambulansetjeneste. Klinikken har også det medisinskfaglige ansvaret for sykehusets luftambulansetjeneste. Totalt har ambulanseavdelingen mellom 18-20.000 oppdrag i året.

Ambulansearbeideren jobber med akuttmedisin og er et bindeledd mellom pasienten, sykehuset og annen helsetjeneste. Ambulanseavdelingen sine områder har stor geografisk spredning og er inndelt i 6 områder. Behovet for ferievikarer gjelder alle avdelingens områder. 

I søknaden er det viktig at angir du hvilke områder, i prioritert rekkefølge, du primært ønsker å jobbe. I tillegg må du spesifisere tidsrommet du er tilgjengelig i. Ferieavviklingen vil skje i uke 24-36 sommeren 2023.

Opplæringen starter med et nettbasert forkurs, før vi møtes til et vikarkurs uke 24 i Bodø. Det blir innfasing i det enkelte område før man går selvstendige vakter.

Å jobbe i ambulansen…

Å jobbe i ambulansen innbefatter en rekke daglige gjøremål for å sikre at vi er klare til å rykke ut og holder god beredskap. I tillegg til bil og utstyr, må vi også vedlikeholde egne kunnskaper og ferdigheter.

Vi er alltid på beredskap, men kan ha forskjellig bemanning på forskjellige stasjoner og til forskjellige tider. På vakt er vi alltid to, og som vikar inngår vikaren i et makkerpar med fartøysjef.

Hver enkelt må ha de nødvendige kunnskaper og ferdigheter til å kunne undersøke og treffe livreddende tiltak. Så må vi alltid være medmennesker og trygge i møte med pasienter som ofte står i en krise. Vi har mulighet til å hjelpe dem som trenger det som mest – og med det følger et stort ansvar. Det krever en egnethet og en kompetanse som vi vektlegger tungt ved ansettelse og videre opplæring.

Kvalifikasjonskrav og arbeidsoppgaver

Kvalifikasjoner

  • Du bør ha autorisasjon som ambulansearbeider
  • Du har førerkort klasse B
  • Personell med følgende utdanning kan også søke som ferievikar:
    • Paramedisin fullført 2/3 år (fulltid) eller 3/4 år (deltid)
    • Sykepleier
    • Fullført 4. år medisinstudiet
  • Det er ønskelig med
    • Førerkort for klasse C1
    • Førerkort for utrykningskjøring (160)
    • Videreutdanning som paramedic, eventuelt paramedisin
    • PHTLS og AMLS fra siste 4 år

Personlige egenskaper

  • Du har en fysisk styrke og utholdenhet, samt bevegelighet, til å kunne utføre de oppgaver som må kunne forventes i operativ ambulansetjeneste, trygt og effektivt
  • Du har pågangsmot
  • Du er en lagspiller
  • Du er en god kommunikator
  • Du er en problemløser
  • Du er lærevillig
  • Du evner å ta raske og gode beslutninger i operative situasjoner, alene og som del av en gruppe
Arbeidsoppgaver

Å jobbe i ambulansen innbefatter en rekke daglige gjøremål for å sikre at vi er klare til å rykke ut og holder god beredskap. I tillegg til bil og utstyr, må vi også vedlikeholde egne kunnskaper og ferdigheter. 

Vi er alltid på beredskap, men kan ha forskjellig bemanning på forskjellige stasjoner og til forskjellige tider. På vakt er vi alltid to, og som vikar inngår vikaren i et makkerpar med fartøysjef.

Hver enkelt må ha de nødvendige kunnskaper og ferdigheter til å kunne undersøke og treffe livreddende tiltak. Så må vi alltid være medmennesker og trygge i møte med pasienter som ofte står i en krise. Vi har mulighet til å hjelpe dem som trenger det som mest – og med det følger et stort ansvar. Det krever en egnethet og en kompetanse som vi vektlegger tungt ved ansettelse og videre opplæring.

Vi tilbyr

  • Krevende og givende oppgaver
  • Dyktige kollegaer
  • Et trivelig arbeidsmiljø
  • Et tverrfaglig miljø
  • Faglig og personlig utvikling
  • Gunstige pensjons- og forsikringsordninger
  • Lønn iht. gjeldende overenskomster og avtaler

Søknadsprosess

Informasjon om søknadsprosess:

  • Søkere vurderes ut ifra utdanning, erfaring og personlige egenskaper
  • Beskriv dine kvalifikasjoner kort og enkelt i søknaden, og ta med:
    • Hvilke områder og stasjoner du ønsker å jobbe ved, i prioritert rekkefølge
    • Hvilke tidsrom i perioden uke 24-36 du kan jobbe
    • Personnummer
  • Opplæringen starter med et nettbasert forkurs før vi møtes til et vikarkurs uke 24 i Bodø
    • Det blir innfasing i det enkelte område før man går selvstendige vakter
  • Ferievikarbehov varierer noe mellom områder og stasjoner, men siste ferieuke er uke 36
  • Behandling av søknader og tilsetting av ferievikarer skjer fortløpende

Ambulanseavdelingens områder

Område 1 – Salten Sør
Dorthe Veronica Harr Karlsen, enhetsleder
+47 990 99 551

Område 2 – Salten Midt
Thomas Følvik, enhetsleder
+47 906 63 865

Område 3 – Salten Nord
Magnar Marhaug, enhetsleder
+47 976 93 809

Område 4 – Lofoten
Britt Ragna Rønning, enhetsleder
+47 950 90 084

Område 5 – Vesterålen
Alf Ivan Pettersen, enhetsleder
+47 951 92 778

Område 6 – Salten Indre
Stian Sollihaug, ass. enhetsleder
+47 907 99 829

Område 1 – Salten Sør

Salten Sør inkluderer Meløy og Gildeskål kommune, og har stasjoner på Ørnes, Inndyr og Engavågen. Har i alt fire ambulanser, tre døgnbiler og én dagbil som er aktiv i ukedager.

Område 1 utfører totalt ca.1240 (2019-tall) oppdrag pr. år. For tiden har vi 22 stillingshjemler i 100% på ambulansebil, to lærlinger og én stiling administrativt/opplæring, og vi har et godt faglig og sosialt miljø med fantastiske kolleger.

Område 2 – Salten Midt

Salten Midt inkluderer Bodø Kommune og har stasjonene i Bodø og på Tverlandet. Område benytter 2 operative Mercedes Sprinter ambulanse plassert i Bodø og en Volvo XC90 ambulanse plassert på Tverlandet. I tillegg har Bodø 1 reserve Wolksvagen Caravelle ambulanse.

I 2020 hadde stasjonene 6.694 oppdrag i Bodø kommune har ca. 53.000 innbyggere.

I Bodø har vi for det meste oppdrag i bykjernen, mens Tverlandet har oppdrag som strekker seg ut i distriktene. På Bodøstasjonen går man 12 timers aktivt skift dagvakt eller nattevakt mens man på Tverlandet jobber døgnvakter i en kombinasjon av aktiv og passivt hvilende vakt. I Bodø har vi 18 ansatte og 1 lærling, samt 6 ansatte i 50% stilling. På Tverlandet har vi 7 ansatte.

Område 3 – Salten Nord

Salten Nord inkluderer kommunene Steigen og Hamarøy, har i alt fire ambulanser. Per tiden har vi stasjon på Oppeid, Innhavet og to stasjoner i Leinesfjord. Område 3 utfører totalt ca. 800 oppdrag og kjører ca. 200 000 km pr år. For tiden er vi 24 ansatte, og vi har et godt faglig og sosialt miljø.

Område 4 – Lofoten

Lofoten inkluderer kommunene Vågan, Vestvågøy og Moskenes, og har stasjoner i Svolvær, på Gravdal og Reine.

I Svolvær er det 14 ansatte og to lærlinger. To døgnbiler med ca. 1500 oppdrag pr år. Gravdal har 14 ansatte og to lærlinger. To døgnbiler med ca. 2000 oppdrag pr år. Reine har per tiden seks ansatte, og inngår i en rulleringsturnus med Gravdal. Én døgnbil med ca. 300 oppdrag pr år.

Vårt lokalsykehus i Lofoten ligger på Gravdal. Vi kan tilby et faglig og godt arbeidsmiljø med gode kolleger. I tillegg kan vi blant annet friste med en vill og vakker natur med eks toppturer, fjellklatring surfing, rafting og fisking.

Område 5 – Vesterålen

Vesterålen inkluderer kommunene Sortland, Hadsel, Andøy, Øksnes og Bø, og har stasjoner på Sortland, Andenes, Åse, Stokmarknes, Myre og Bø.

Vi har følgende ressurser; Stokmarknes en døgn og en dagbil, Sortland døgnbil, Andenes døgnbil, Myre døgnbil, Straume døgnbil og Åse døgnbil.

I 2020 hadde vi 4179 oppdrag i området 5 som i snitt blir mellom 11-12 oppdrag i døgnet. Pr. tiden skal det være 55 ansatte inklusiv ledelse og lærlinger.

Område 6 – Salten Indre

Salten Indre inkluderer kommunene Fauske, Sørfold, Saltdal og Beiarn, og har stasjoner på Fauske med to ambulanser, Saltdal med to ambulanser og Beiarn med én ambulanse. 

Vi utfører ca. 1900 oppdrag pr. år og er ca. 40 ansatte med operative, administrative og lærlinger.