Categories
Uncategorized

Rom til å fordype meg i faget

Rom til å fordype meg i faget

Når arbeidsdagen er over, starter henterunden i barnehagen og familietid med barna. – Jeg kan reise hjem, vel vitende om at de dyktige kollegaene mine fortsetter behandingen til jeg er tilbake neste dag, sier psykologspesialist Gro Solheim ved Salten DPS
 

– Belønningen er å se pasienten bli bedre, forteller Gro Solheim (37). Psykologspesialisten ved Salten DPS setter stor pris på at hun kan fordype seg i enkeltpasienter og faget. Det gir både trygghet og personlig vekst.

Etter endt utdanning i Trondheim, vendte Gro nesen hjem igjen til fødebyen Bodø og spesialisering ved Nordlandssykehuset i 2013. Det var ikke bare familie, venner og storslagen natur som trakk henne nordover igjen. Mulighetene for å utvikle seg faglig, telte mye.

– Hver pasient er unik, også det faglige møtet. Som oftest er problemene sammensatte. Da er det godt å vite at det er rom for å jobbe i dybden her på avdelingen, understreker hun.

Struktur og ro

Gro er bevisst på at døgnenheten hun jobber på er unik. Det finnes ikke mange slike allmennpsykiatriske døgnavdelinger basert på kognitiv terapi i landet. 8 sengeplasser og 3 behandlere gir en trygg ramme.

Det er et strukturert program på døgnposten. Rutiner gir ro og forutsigbarhet når en jobber med følelsesmessig krevende opplevelser og situasjoner. Både pasienter og ansatte møter en inkluderende atmosfære. Alle gir mye av seg selv for å hjelpe pasienter og kollegaer.

Vet at kollegaene tar vare på pasientene til neste dag

Når arbeidsdagen er over, starter henterunden i barnehagen og familietid med en liten datter på 3 og sønn på 6 år.

– Jeg kan jeg reise hjem, vel vitende om at de dyktige kollegaene mine fortsetter behandlingen til jeg er tilbake neste dag. Det er en stor trygghet for meg, og helt nødvendig for at jeg skal kunne ha det bra, forteller Gro.

Det er en av hovedårsakene til at hun trives så godt på Salten DPS. Som småbarnsmor setter hun pris på at det er korte avstander mellom arbeidsplassen i Rønvika i Bodø, barnehagen og hjemmet 10 km unna. Det gir mer tid med barna og familieliv.

Nærhet til alt

– Bodø er en by som ligger midt mellom fjell og hav, samtidig som vi har flyplass midt i byen. Vi har tilgang på alt en by skal ha. Jeg vil si at vi som bor her “feirer” naturen rundt oss, sier Gro.

– Selv om vi lever og bor her, må vi til vinduet på pauserommet for å se en vakker soloppgang, en havørn som flyr over oss eller en elg som sover
i hagen foran sykehuset, forteller Gro.
 

Hun forteller om når hun og kollegene stimler til vinduet for å se en havørn flyte over hustakene. Eller når en spektakulær soloppgang eller solnedgang får dem til å stoppe opp og bare nyte synet. Nye kollegaer tar raskt del i denne uforbeholdne beundringen av naturen. Nyansatte kollegaer får en god velkomst, ikke bare av naturen, men med praktisk hjelp til både bolig, barnehageplasser og andre behov som oppstår når en skal etablere seg på et nytt sted.

– Skal vi kunne ta vare på pasientene, må vi også ta godt vare på kollegaene våre. Rett og slett.

På jobb

Tore brenner for jobben, men ikke hele døgnet

Categories
Uncategorized

Tore brenner for jobben, men ikke hele døgnet

Tore brenner for jobben, men ikke hele døgnet

– Planen var at jeg skulle jo bli indremedisiner, men turnustjenesten i psykiatrien vekket interessen for å bli psykiater i stedet, forteller Tore Solheim (37). 1,5 år etter endt spesialisering er Tore overlege og psykiater ved poliklinikken til Salten DPS midt i Fauske sentrum. På fritiden røkter han blant annet bier på gården i Hopen sammen med kona og et vennepar.

Trebarnsfaren fra Hopen utenfor Bodø hadde turnus på Nordlandssykehuset som nyutdannet lege da han takket ja til tilbudet om å spesialisere seg innenfor psykiatri. Det ble et riktig valg for Tore.

– Etter å ha studert og studert i så mange år, var det en fantastisk følelse å endelig få komme i gang med å få gjort noe. Det gjorde inntrykk å få tildelt ansvaret for en pasient fullt og helt, og å kunne følge pasienten til hun eller han var frisk igjen, forteller Tore.

Han beskriver arbeidshverdagen på den psykiatriske poliklinikken som «reinspikka» arbeid med folk.

Her er hverdagen preget av mye tid til klinisk arbeid og minimalt med koordinering av andre tjenester og administrasjon. Dørene er åpne, og det er ukomplisert å stikke hodet inn døren hos fysioteraperuten lengre ned i gangen, om det skulle trengs for å hjelpe en pasient. Tore elsker det.

Han får mye ut av behandlingen når han trer ut av den tradisjonelle behandlerrollen og gjør hverdagslige ting sammen med pasientene. Det er det rom for på poliklinikken. Ikke sjelden setter Tore seg i bilen for å oppsøke en pasient som er for dårlig til å møte opp på poliklinikken for å se hvordan det går.

Relasjonen til pasientene er trygg og genuin, slik Tore liker det.

Får skape sin egen stil i yrket

Tore ser ut som han du møter på foreldremøte eller på butikken. Uformell. Smilende. Åpen. Det personlige engasjementet i jobben er stort. Det vekker tillit hos både pasienter og kollegaer.

– Det er viktig for meg at jeg får skape min egen rolle, gjøre ting på min måte og sette mitt særpreg. Det er en av grunnene til at jeg så glad i jobben min.

Han er ydmyk for at mange pasienter kan reise 3 timer for en samtale på klinikken. Deretter 3 lange timer tilbake. Det inspirerer han at pasientene er så glad for hjelpen de får, at de engasjerer seg skikkelig i behandlingen.

Pasientgruppa hos oss tåler den nordnorske direkte kommunikasjonsformen, og det preger måten vi jobber på. Han kommer tett på.

Brenner for jobben, men ikke hele døgnet

Tore representerer en generasjon overleger som i stor grad har fokus på å balansere familie og fritid.

– Jeg elsker jobben min, og brenner for å gjøre en skikkelig god jobb. Men, ikke hele døgnet. Det må være rom for mer enn bare jobb i livet. Noen ganger er det behov for å være hjemme fra jobb, og det er det rom for, forteller Tore.

Han er en aktiv mann, og bygger opp et gårdsbruk på hjemstedet på fritiden. Gårdsbruket ligger på Tverlandet, en halvtimes kjøretid fra arbeidsplassen og 20 minutter fra Bodø sentrum. Her får hele familien oppleve gleden med gårdslivet.

Sammen med kona og et vennepar satser de på jordbær og tindved. Til høsten kommer det geiter, blant annet for å beite bort kratt og ugress. Bigården med 3 kuber er allerede på plass.

– Gårdsprosjektet i flott nordlandsnatur gir meg inspirasjon og motivasjon på jobben. Tiden hvor det var lys på kontorene til langt på natt er over for min generasjon, slik jeg ser det. Vi vil ivareta hele mennesket, både jobb og fritid. Da blir vi den beste versjonen av oss selv, mener Tore.

På jobb

"Rom til å fordype meg i faget"

Categories
Lege

Overlege behandlerstab døgn

Phr dps salten, Nordlandssykehuset søker

Overlege
behandlerstab døgn

Om stillingen

Har du lyst til å bli en del av et spennende og utviklende fagmiljø på et forholdsvis stort distriktspsykiatrisk senter, og samtidig ønsker å kombinere jobben med mulighet for en aktiv fritid – da er dette noe for deg!

Salten distriktspsykiatriske senter (Salten DPS) er lokalsykehus for Salten-regionen med ca 83 000 innbyggere. Senteret har to allmennpsykiatriske døgnenheter (enhet B og enhet D). Senterets polikliniske virksomhet består av to allmennpsykiatriske team i henholdsvis Bodø og Fauske, psykoseteam for tidlig intervensjon og ambulant akutteam. Salten DPS er en avdeling i Psykisk Helse og Rusklinikken ved Nordlandssykehuset.

Salten DPS har 1 ledig stilling som overleger tilknyttet behandlerstab for døgnenhetene tilknyttet Allmennpsykiatrisk Enhet B. Snarlig tiltredelse.

Allmennpsykiatrisk Enhet B er en ukepost med 8 plasser. Enheten tar imot pasienter innen de fleste diagnosegrupper. Innleggelsene er frivillige og varer fra 1 til 8 uker. Enheten tilbyr gruppeterapi, miljøterapi, utredning og diagnostisering. I tillegg til miljøpersonalet er det knyttet en tverrfaglig stab til enhetene.Du kan lese mer om Salten DPS sin organisasjon og enheter HER

Har du lyst til å bli en del av et spennende og utviklende fagmiljø på et forholdsvis stort distriktspsykiatrisk senter, og samtidig ønsker å kombinere jobben med mulighet for en aktiv fritid – da er dette noe for deg! Bodø er Nordlands hovedstad og er omringet av muligheter for natur- og kulturopplevelser. Bodø ble bl.a. i 2017 kåret til Norges kulturhovedstad,  i 2018 til Årets sentrum og er nylig kåret til Europeisk kulturhovedstad i 2024. Et lite inntrykk av hva Bodø blant annet kan by på ser du her

Arbeidsoppgaver
  • Arbeidsoppgavene vil i hovedsak bestå av utredning og behandling av inneliggende pasienter innenfor et bredt spekter av psykiske lidelser
  • Veiledning av medarbeidere, leger i utdanningsforløp og primærhelsetjenesten
  • Oppfølging av pasienter på tvunget psykisk helservern (TUD) kan bli aktuelt
  • Du må også påregne å yte tjenester til andre enheter ved Salten DPS
  • Bidra til gode og helhetlige pasientforløp
  • Overlegen inngår i klinikkens bakvaktsordning
Kvalifikasjoner
  • Du må ha spesialistutdanning i psykiatri
  • Leger i slutten av sin spesialisering kan også søke, og evt. ansettes frem til spesialistgodkjenning.
  • Det er nødvendig at du behersker norsk skriftlig og muntlig.
Personlige egenskaper
  • Vi vektlegger personlig egnethet og at du har evne til å arbeide selvstendig
  • Vi vektlegger at du har interesse for å bidra til et godt arbeidsmiljø
  • Vi vektlegger dine samarbeidsevner
Vi tilbyr
  • Jobb i en tverrfaglig stab med nær samhandling med miljøpersonalet på Enhet B
  • Dagarbeidstid med ordinær 40-timers uke
  • Et senter som både er stort nok for god faglig tyngde og bredde, og samtidig lite nok til at alle kjenner hverandre og har felles møtepunkter både faglig og sosialt.
  • Gode kollegaer i et spennende og utviklende fagmiljø
  • Vi vektlegger faglig utvikling og kompetansebygging
  • Annen tiltredelsesdato kan avtales nærmere med nærmeste leder

Søknadsfrist

21.09.2020

Sted

Bodø

Stillingstittel

Overlege behandlerstab døgn Salten Distriktspsykiatriske Senter

Kontakt

Remi Fredheim
Avdelingsleder
970 41 466
remi.fredheim@nlsh.no

Kjetil Aaseby
Ass. avdelingsleder
91574435
kjetil.aaseby@nlsh.no

Salten DPS

Arbeidsområdene på Salten distriktspsykriatiske senter er mange, og dagene travle og innholdsrike…

Salten distriktspsykiatriske senter (Salten DPS) er lokalsykehus for Saltenregionen med ca. 83 000 innbyggere. Vi gir tilbud om utredning og behandling til personer med et bredt spekter av psykiske lidelser.

Salten DPS omfatter to allmennpsykiatriske døgnenheter (Enhet B og Enhet D). Senterets polikliniske virksomhet består av to allmennpsykiatriske team i henholdsvis Bodø og Fauske, psykoseteam for tidlig intervensjon og ambulant akutteam.

De spesialiserte tjenestene begynner ofte på Salten DPS, og gir gode muligheter for behandlere til å påvirke det videre pasientforløpet. Det er store utviklingsmuligheter i Salten DPS.

På jobb

Tore brenner for jobben, men ikke hele døgnet

"Rom til å fordype meg i faget"