VELKOMMEN TIL PREHOSPITAL KLINIKK

Om Prehospital klinikk

Klinikken er sykehusets akuttmedisinske spydspiss og har aktivitet spredt over hele Nordlandssykehusets ansvarsområde.

Prehospital klinikk er lokalisert ved sykehusene i Bodø, Gravdal og Stokmarknes, i tillegg til 20 ambulansestasjoner spredt utover hele Nordlandssykehusets ansvarsområde. Virksomheten omfatter bil- og båtambulansetjeneste, luftambulansetjeneste, AMK-sentral, akuttmottak, observasjonsenhet og portørtjeneste.

Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) i Bodø betjener alle 113-henvendelser i Salten, Lofoten og Vesterålen. Operasjonsområdet omfatter en variert geografi og demografi, med en populasjon på om lag 136 000 innbyggere fordelt på 20 kommuner. Til disse områdene styrer og koordinerer AMK Bodø ambulanseressurser (ambulansebiler, ambulansebåter og luftambulanse) i det daglige. AMK Bodø er samlokalisert med 110 Nordland (Brann) og 112 Nordland (Politi) og samarbeider tett med disse og HRS Nord ved hendelser som ulykker, brann, skred og andre større hendelser som har behov for hjelp av alle etater. 

Primæroppgavene til AMK-sentralen er mottak og håndtering av nødtelefon 113 fra publikum. Gi profesjonell veiledning, fastsette hastegrad og iverksette utrykning og koordinering av ressurser og innsats.

Ambulansetjenesten har stor geografisk spredning og utøver akuttmedisin og ambulansetransport til vanns og langs landeveien for 136 000 mennesker i Nordland. Dette ansvaret hviler på avdelingens 180 flotte medarbeidere. Nordlandssykehusets ansvarsområde er delt inn i fem ambulanseområder med hver sin enhetsleder. Ambulansetjenesten utfører i snitt omlag 19 500 ambulanseoppdrag og kjører rundt 1,3 millioner kilometer pr år.

Akuttmottaket vurderer og prioriterer undersøkelse og behandling av pasienter som kommer til sykehuset med behov for øyeblikkelig hjelp. Bemanningen er i hovedsak sykepleier og spesialsykepleier med merkantil støtte.

Observasjonsenheten er en forlengelse av akuttmottaket. Pasientene har kort liggetid og avklares raskt ved undersøkelser og behandling. Observasjonsposten bemannes av sykepleiere og spesialsykepleiere.

Kombinasjonsstilling i Bemanningssenteret

Nordlandssykehuset jobber aktivt for å komme fremtidens behov for helsepersonell i møte. Bemanningssenteret har vært en viktig del av dette arbeidet siden etableringen i 2018, og jobber for å fremme heltidskultur i sykehuset ved å tilby 100 %-stillinger i ulike modeller. Vi er godt etablert ved NLSH Bodø, og samarbeider tett med de ulike klinikkene om heltidsstillinger i flere varianter.

Bemanningssenteret består av omtrent 60 medarbeidere med helsefaglig bakgrunn – og innbefatter sykepleiere, spesialsykepleiere, jordmødre, helsefagarbeidere samt ambulansefagarbeidere. Medarbeiderne jobber i ulike stillingsbrøker tilknyttet Bemanningssenteret, og er tilknyttet mange ulike enheter både innen somatikk og psykiatri.

Les mer om Bemanningssenteret her.

På utkikk etter nye utfordringer?

I prehospital klinikk samarbeider vi på tvers av mange ulike fagområder. Hovedvekten av sykepleierressursene i Prehospital klinikk jobber i Akuttmottaket og ved Observasjonsposten, men vi har også sykepleiere som jobber i ambulansetjenesten og AMK. Som sykepleier i prehospital klinikk finnes det derfor mange muligheter for deg som ønsker å jobbe innenfor det akuttmedisinske feltet.  

Hos oss jobber det sykepleiere i alle aldre og med mange ulike bakgrunner. Nettopp dette gjør oss til en arbeidsplass med allsidige medarbeidere som utfyller hverandre.

Vi er opptatt av å levere faglig kvalitet og jobber kontinuerlig for å opprettholde og videreutvikle kompetansen vår. Til tider har vi det hektisk og kan stå i krevende situasjoner, men vi er gode på å ta vare på hverandre. Vi er en uhøytidelig gjeng som er opptatt av å ha det fint sammen og latteren sitter løst når vi samles.

Akuttmottak og Observasjonspost

Hvem er vi?

Akuttmottak og Observasjonsposten er en todelt avdeling. 

Akuttmottaket håndterer øyeblikkelig hjelp-pasienter med medisinsk, kirurgisk, ortopedisk, nevrologisk og gynekologiske problemstillinger. Akuttmottaket tar imot alvorlig syke eller skadde pasienter med team som traumeteam, akutt mottaksteam og slagteam.

Observasjonsposten har 12 senger, og er en forlengelse av akuttmottaket for pasienter hvor det  forventes et kort pasientforløp. Pasienten skal i hovedsak utredes og behandles innen 24 timer før de skrives ut eller flyttes på sengepost i sykehuset.

Hos oss arbeider det sykepleiere, spesialsykepleiere og merkantilt personell. Vi er ca. 50 ansatte fordelt på akuttmottak og observasjonsposten. Det er engasjerte medarbeidere med høy faglig kompetanse og interesse. Vi er opptatt av å gjøre hverandre gode og fungere godt som et team sammen på jobb.

Ansattegruppen består av en god blanding av damer og menn i alle aldre og med ulik erfaring. Her er det trygt og godt å komme som nytilsatt. Vi ønsker at du har erfaring fra yrket som sykepleier når du starter i akuttmottaket. På observasjonsposten ansetter vi på sommeren nyutdannede sykepleiere som sommervikarer. Ved forlengelse av arbeidsforholdet får de fleste etter hvert mulighet til å arbeide i akuttmottaket. Dette kan gi en myk tilnærming til akuttmottaket.

Hos oss får du jobbe med…

Her får du en spennende arbeidshverdag i tredelt turnus. Vi har kalenderplan på seks måneder, og ansatte rullerer som hovedregel mellom akuttmottak og observasjonspost.

Som sykepleier i akuttmottaket og observasjonsposten får du varierte arbeidsoppgaver som består av blant annet:

  • hastegradsvurdering og prioritering (triage) av pasienter gjennom anamnese, observasjon og systematisk scoring (RETTS triage, NEWS, ProAct) 
  • innhente opplysninger om og observere pasientens helsetilstand og funksjonsevne, vurdere, prioritere, iverksette og evaluere sykepleietiltak i tett samarbeid med lege
  • medikamentadministrasjon 
  • legevisitt
  • klargjøring og forberedelse til undersøkelser og operasjoner 
  • pre- og postoperativ sykepleie 
  • bruk av medisinteknisk utstyr 
  • bruk av appen “Medanets” hvor det via mobil legges inn NEWS, observasjoner, nærkontakt, screening m.m. 
  • tverrfaglig samarbeid med nesten alle faggrupper på Nordlandssykehuset i tillegg til pasient, pårørende og kommunehelsetjenesten  
  • du blir medlem i akuttmottaksteam, traumeteam og slagteam.
  • du deltar i el-konvertering og AKG (stress-EKG) av pasienter på observasjonsposten

Akuttmottaket ble renovert i 2018  og observasjonsposten i 2020, og avdelingen har moderne og lyse lokaler. Akuttmottaket består av seks mottaksrom, en traumestue med kapasitet til to pasienter, ventesone og triageringsområder.

Observasjonsposten består av tre tomannsrom og et seksmannsrom. Vi har også egne rom til både el-konvertering av pasienter og AKG sykkelbelastning. Vi bruker Dräger monitorsystem på alle våre pasienter, også i observasjonsenheten.

Hvorfor komme til oss?

Du skal begynne å arbeide i akuttmottaket og observasjonsposten fordi du er en faglig dyktig sykepleier eller spesialsykepleier som ønsker å være en del av et godt arbeidsmiljø, med fokus på høy faglig kvalitet på tjenestene og god pasientsikkerhet. I tillegg er du motivert og engasjert som sykepleier.

Som nyansatt hos oss vil du  få god opplæring, støtte og veiledning fra erfarne kolleger, som ønsker å inkludere deg. Vi har internundervisning på morgenen flere ganger i uken og jevnlig faglig oppdatering med fagdager i kalenderplanen.

En av de mange fordeler med å jobbe her hos oss er at du blir fort kjent med “alle” og vi tar vare på hverandre på tvers av yrkesgrupper. Hos oss er ingen spørsmål dumme og vi er opptatt av at du skal bli en del av laget vårt. Det er stor takhøyde for å spørre og vi vil du skal føle deg trygg på jobb og glede deg til hver dag. Vi får tilbakemelding på at arbeidsmiljøet er godt og at nye blir godt tatt imot.

Vårt kjennetegn:
  • vi er engasjerte og fleksible med korte beslutningslinjer, og gjennom trygghet, pålitelighet og glimt i øyet skaper vi gode muligheter for faglig utvikling og opplæring
  • på vår arbeidsplass ser vi og oppmuntrer hverandre
  • hos oss får du kollegaer som vil at du skal trives og en jobb du kan føle deg trygg i
  • hverdagen består av utfordringer og variasjon, og sykepleieren hos oss tåler uforutsigbarhet og er løsningsorientert – ingen dag hos oss er lik
Vårt gode arbeidsmiljø:
  • vi har godt humør og er kreative folk
  • vi er flink til å hjelpe hverandre til å takle stress og er strukturert og flink til å involvere hverandre
  • vi har god arbeidsmoral og vi strekker oss langt for både hverandre og pasientene
  • vi legger til rette for at du skal føle dette som din egen arbeidsplass slik at du involverer deg
  • egen arbeidsmiljøgruppe som har fokus på å styrke sosial tilhørighet og trivsel på arbeidsplassen        
  • vi har fredagsvafler og søndagsfrokost fast hver uke
  • vi har julebord og lønningspils                                       
  • vi har mange spreke folk som er aktive på fritiden med blant annet kajakk, fjellturer og toppturer
  • mange finner gode venner på jobben
Vi trenger deg som…
  • har autorisasjon som sykepleier
  • behersker norsk skriftlig og muntlig
  • har grunnleggende datakunnskap, vi bruker blant annet DIPS Arena, nødnett, Medanet og Imatis
  • har erfaring som sykepleier, men det er ikke et krav og må ikke hindre deg i å søke
  • bidrar inn i et godt miljø både faglig og sosialt
  • har gode samarbeidsevner
  • takler et hektisk miljø med høy turnover av pasienter
  • utøver kvalitet i arbeidet ditt og bidrar til det beste for pasientene og deres pårørende
  • er interessert i å holde deg oppdatert på faglige prosedyrer og rutiner
  • har god arbeidskapasitet og kan arbeide tredelt turnus
  • er motivert og engasjert
Ledelse

Hei, jeg heter Nanna Eriksen og er enhetsleder for akuttmottaket og observasjonsposten. 

Jeg var ferdig utdannet sykepleier i 1996, hvor jeg så startet min karriere ved gamle R4 her ved Nordlandssykehuset HF. R4 var den hematologiske/infeksjonsmedisinske sengeposten. Siden den gang har jeg høstet mye erfaring fra blant annet akutt slagpost ved Diakonissehjemmet sykehus, Haraldsplass i Bergen og Hematologisk sengepost ved Haukeland Sykehus.

Fra 1999- 2013 jobbet jeg som sykepleier og leder ved flere sykehus i London, før jeg vendte nesen tilbake til Nordlandssykehuset og begynte som assisterende enhetsleder i akuttmottaket/observasjonsposten og AMK. Jeg har vært enhetsleder siden desember 2018.

For meg er det spennende, givende og utfordrende å lede denne gruppen med ansatte. Jeg får jobbe med faglig dyktige, hyggelige og fine kollegaer hver dag. Hos oss har vi et godt arbeidsmiljø og for meg er ivaretakelse av ansatte viktig. Jeg mener at det er dette som leder oss styrket igjennom utfordringene vi møter i hverdagen.

Når jeg tar imot nyansatte i enheten er det viktig for meg at de får tid og rom til å bli trygge i vår enhet. Jeg skal gjøre mitt ytterste for at du skal føle deg ivaretatt og trygg på jobb. Vi legger opp til god faglig utvikling her og jeg har alltid som mål at de ansatte i enheten skal få tid og rom til faglig påfyll i løpet av året.

Er du nysgjerrig på vår enhet og om det å jobbe hos oss er noe for deg?  Ta gjerne kontakt, jeg slår gjerne av en uformell prat med deg.

Enhetsleder Nanna Eriksen

Previous
Next
Les mer om våre ansatte og livet i Nordlandssykehuset her:

Livet i Nordlandssykehuset – Nordlandssykehuset

Les også om livet utenfor jobb her #NLSHfritid – Nordlandssykehuset

Følg oss gjerne på Facebook og Instagram.

Oversikt over ledige stillinger innenfor alle våre yrkesgrupper finner du her: Les mer