VELKOMMEN TIL MEDISINSK KLINIKK

Hos oss blir pasienter og pårørende møtt med respekt, omsorg og inkludering ved alle enheter i klinikken.

Om Medisinsk klinikk

Medisinsk klinikk har ca. 750 ansatte og ledes av klinikksjef Gro-Marith Karlsen. Klinikken består av ni medisinske avdelinger fordelt mellom våre lokasjoner i Bodø, Lofoten og Vesterålen. Vi har et bredt spekter av fagområder hvor vi utreder og behandler pasienter innenfor de indremedisinske fagene, akutt og mottaksmedisin, nevrologi, hud, onkologi, revmatologi og fysikalsk medisin og rehabilitering.

Pasientens beste er fundamentet for all vår virksomhet. Vi tilbyr kvalitetsmessige gode utrednings- og behandlingstilbud og tjenester. Hos oss blir pasienter og pårørende møtt med respekt, omsorg og inkludering ved alle enheter i klinikken.

Klinikken har også andre spesialiserte enheter og poliklinikker som per nå ikke er presentert her, men hvor vi også ansetter sykepleiere. Se hvilke andre spennende jobbmuligheter vi har her. 

Kombinasjonsstilling i Bemanningssenteret

Nordlandssykehuset jobber aktivt for å komme fremtidens behov for helsepersonell i møte. Bemanningssenteret har vært en viktig del av dette arbeidet siden etableringen i 2018, og jobber for å fremme heltidskultur i sykehuset ved å tilby 100 %-stillinger i ulike modeller. Vi er godt etablert ved NLSH Bodø, og samarbeider tett med de ulike klinikkene om heltidsstillinger i flere varianter. Nå ser vi frem til å videreutvikle dette samarbeidet med vårt sykehus i Vesterålen.

Bemanningssenteret består av omtrent 60 medarbeidere med helsefaglig bakgrunn – og innbefatter sykepleiere, spesialsykepleiere, jordmødre, helsefagarbeidere samt ambulansefagarbeidere. Medarbeiderne jobber i ulike stillingsbrøker tilknyttet Bemanningssenteret, og er tilknyttet mange ulike enheter både innen somatikk og psykiatri.

Les mer om Bemanningssenteret her.

Noen av våre enheter

Medisinsk avdeling Vesterålen

Hvem er vi? 

Nordlandssykehuset Vesterålen er et sykehus på Stokmarknes i Hadsel kommune i Nordland. Sykehuset er lokalsykehus for kommunene i Vesterålen: Hadsel, Sortland, Bø, Øksnes og Andøy med til sammen ca. 30 000 innbyggere. 

Vi er et lokalsykehus med akuttfunksjon. «Medisin» (som vi kaller oss) har en sengepost med 25 sengeplasser, en akutt slag- og rehabiliteringsenhet, intensivsenger, poliklinikk, dialyse og dagbehandling. Aktiviteten er stor både på sengepostene, poliklinikk, dagenhet og dialyseavdelingen. I tillegg driftes en kjemoterapienhet i samarbeid med Kirurgisk klinikk. Vi har bred kompetanse i generell indremedisin. Avdelingen har utstrakt poliklinisk virksomhet i ulike driftsområder, bl.a. akuttpoliklinikk, diabetes, sykelig overvekt, hjerte, lunge, gastroenterologi og hjerneslag.

Vi ivaretar pasienter med alle indremedisinske tilstander, fra barn til eldre. Hos oss jobber leger, spesialsykepleiere, sykepleiere, hjelpepleiere/helsefagarbeidere, helsesekretærer, lærlinger og assistenter. Til sammen, med faste ansatte og ekstra hjelpere, er vi 104 blide og hyggelige mennesker. Siden medisinsk avdeling er en avdeling med samarbeid på tvers av flere driftsområder, ønsker vi medarbeidere som er lærings- og endringsvillige, samt fleksible.

Vi har ofte studenter i ulike fagprofesjoner og vi samarbeider med flere andre yrkesgrupper som blant annet fysioterapeuter, ergoterapeuter, kliniske ernæringsfysiologer og sosionomer.

Vi har ulike kvalifikasjoner og kompetanse, og sammen utfyller vi hverandre.

Hos oss får du jobbe med…

Dersom du jobber som sykepleier ved medisinsk klinikk i Vesterålen, får du jobbe i et lærerikt og utviklende miljø. Her er vi ansatte som verdsetter faglig dyktighet, humor, glede og gir omsorg.

Det gode arbeidsmiljøet som medisin er kjent for, går på tvers av profesjonene. Her jobber både sykepleiere, leger, helsefagarbeidere mm. svært godt sammen og vi verdsetter hverandres vurderinger. Til tross for at vi er et lite lokalsykehus får du et hav av varierende arbeidsoppgaver. Det er en mengde pasienter med ulike medisinske diagnoser som legges inn hos oss, og hvert tilfelle har individuelle tiltak og behandlingsstrategi.  Her får du en spennende arbeidshverdag i tre-delt turnus.

Normalen hos oss er fulle sengeposter og høy poliklinisk aktivitet. Vi kjeder oss sjelden på jobb, og sammen gjør vi vårt aller beste for at pasientene og pårørende skal føle seg trygge hos oss.

Her får du varierte arbeidsoppgaver, og arbeidshverdagen består av blant annet:

  • sykepleieprosedyrer
  • medikamenthåndtering
  • legevisitt
  • samhandling mellom kommuner og spesialisthelsetjenesten
  • tverrfaglig samarbeid
  • bruk av medisinteknisk utstyr
  • veiledning av studenter
  • mengder av ulike medisinske diagnoser
  • dyktige og engasjerte kollegaer

Avdelingen har nye og moderne lokaler. Vi drifter både sengepost, poliklinikk og dagområder, så mulighetene for å jobbe ved flere enheter er stor her. Kanskje du har et spesielt interessefelt innenfor indremedisin? Hjerte, fordøyelse, kreft, dialysepasienter? Da er dette plassen for deg.

For eksempel har vi ti behandlingsplasser for hemodialyse og behandler pasienter med kronisk nyresvikt. Vi bruker Baxter Artis dialysemaskiner, og har åpent syv dager i uken. Per tiden er det ni sykepleiere i turnus. Vi har et tett samarbeid med dialyseavdelingen i Bodø og visitt med nyrelege fra Bodø. Oppstart og akutt-dialyse skjer i Bodø.

Ved medisinsk poliklinikk har vi en variert og spennende arbeidshverdag. Undersøkelser består av gastro- og koloskopier, beinmargsbiopsier, pleuratapping, lungeundersøkelser, samt bronkoskopier.

I tillegg utfører vi oppgaver i samarbeid med revmatolog, barnelege og kardiolog. På arbeidsplassen vår har vi fokus på godt samarbeid innad med kolleger og trivsel.

I alle enhetene møter personalet opp med engasjement og faglig dyktighet. Dersom du ikke blir lei av nye og spennende pasienttilfeller er dette avdelingen for deg. 

Hvorfor komme til oss?

Hos oss blir nyansatte tatt godt imot. Vi er i gang med et prosjekt hvor vi skal etablere en «kompetansetrapp». Dette skal hjelpe oss med ivaretagelse ved nyansettelser, samt utvikling videre.

Medisinsk avdeling er kjent for sitt gode arbeidsmiljø. Du vil få opplæring, støtte og veiledning fra ledere og kollegaer. Samarbeidet på tvers av profesjoner blir ofte godt bemerket. Her jobber både leger, sykepleiere, helsefagarbeidere godt sammen der vi verdsetter hverandres vurderinger. «Til nyansatte kan man si at du er aldri alene – det er alltid noen og spørre» (sitat erfaren sykepleier).

Vi har en egen «trivselsgruppe» og de ansatte her har selv fått utarbeidet husregler som bl.a. inneholder viktigheten av trygghet og omsorg for en selv og andre. En av de mange fordeler med å jobbe her hos oss er at du blir fort kjent med “alle” og vi tar vare på hverandre på tvers av avdelinger og yrkesgrupper. Hos oss får du kollegaer som vil at du skal trives og ha en jobb du kan føle deg trygg i.

Vi tilbyr våre faste ansatte fagdager og undervisningsdager slik at vi kan holde oss faglig oppdatert. De ansatte kan selv komme med forslag til ønsketemaer.

Dersom du ønsker videreutdanning, finnes det muligheter for dette hos oss.

Vesterålen tilbyr også noen fantastiske turopplevelser, severdigheter og flotte boforhold. Kom til oss for en særegen opplevelse.

 Vårt kjennetegn:

Dette sier våre sykepleiere om oss:

  • «Vi har godt samarbeid fagpersonene imellom, om du er lege, sykepleier eller hva du er. Om du jobber på kjøkkenet eller er renholder – så «ser» vi hverandre.»
  • «Vi er hyggelige og høflige med hverandre»
  • «Vi kan alltid spørre en medarbeider om hjelp»
  • «Vi bruker mange timer på jobb, så det at du trives på jobb er kjempeviktig for oss»
  • «Det er utrolig mye latter på jobb og det er spennende å jobbe her»
  • «Vi har vekst i poliklinikken – om noen har lyst til å utvikle seg videre er mulighetene der…»
  • «Vi supplerer hverandre, og utfyller kompetansen hos hverandre»
  • «Vi deler erfaringer»
  • «Man har et stort ansvar, man blir ikke god på bare én ting. Her blir vi gode på mange ting, og det er det som gjør det så spennende å jobbe her»
  • «Her gjør vi alt, vi er sekretærer, vi tar imot pasienter, vi behandler de, vi møter pasienter i flere ledd. Noen pasienter kommer til poliklinikken og senere til post. Slik blir vi godt kjent med pasientene»
  • «Du har alt i umiddelbar nærhet, skole, jobb, barnehage, fjellene»
  • «Vi har en flott arbeidsplass, et kjempegodt arbeidsmiljø, nydelig natur – Ja her har man jo alt!»
  • «Det è nåkka med plassen som gjør at folk blir her»
Vi trenger deg som…
  • er autorisert sykepleier
  • liker og mestrer en travel hverdag
  • liker å jobbe i team
  • har grunnleggende datakunnskaper
  • er lærevillig
  • er opptatt av å levere kvalitet på arbeidet
  • er faglig interessert
  • bidrar til et godt arbeidsmiljø
Ledelse

Hei, jeg heter Elisabeth B. Jensen og er leder for Medisinsk avdeling i Vesterålen.

Jeg var ferdig utdannet sykeleier i 2001, hvor jeg så startet min karriere som sykepleier ved medisinsk sengepost Vesterålen her ved Nordlandssykehuset HF. Siden da har jeg videreutdannet med som gastrosykepleier og ble etter hvert også interessert i ledelse. Jeg har gjennom disse 21 årene høstet mye erfaring og jeg har jobbet ved flere av enhetene våre.  I 2011 startet jeg som enhetsleder, før jeg to år etter begynte som avdelingsleder. Jeg fikk da gleden av å være med på organiseringen av innflytting i nytt sykehus i 2014.

For meg er det veldig spennende og givende å lede denne gruppen med ansatte. Jeg får jobbe med faglig dyktige, hyggelige og fine kollegaer hver dag. Her hos oss setter vi samarbeide og arbeidsmiljø høyt og for meg er ivaretakelse av dette viktig. Jeg mener at det er dette som leder oss styrket igjennom utfordringene vi møter i hverdagen. Jeg skal gjøre mitt ytterste for at du skal føle deg ivaretatt og trygg på jobb. Vi legger opp til god faglig utvikling her og jeg håper at vi nå går en tid i møte hvor de ansatte i enheten skal få tid og rom til faglig påfyll.

Nysgjerrig på vår enhet og om det å jobbe hos oss er noe for deg? Ikke nøl med å ta kontakt, jeg slår gjerne av en uformell prat med deg.

Medisinsk avdeling Lofoten

Hvem er vi?

Medisinsk avdeling Lofoten består av en sengepost fordelt på to fløyer, med 19 sengeplasser. Vi er en generell indremedisinsk avdeling og vår aktivitet er primært ø-hjelp til lokalbefolkningen i Lofoten. Vi drifter i tillegg en dagbehandlingsenhet, og en dialyseavdeling med ni behandlingsplasser.

Hos oss er vi i overkant av 50 ansatte, fordelt mellom spesialsykepleiere, sykepleiere, helsefagarbeidere/hjelpepleiere og lærlinger. I tillegg har vi mange sykepleierstudenter og elever innom hos oss.

Hos oss får du jobbe med…

Her får du en spennende og variert arbeidshverdag i tre-delt turnus, med arbeidsoppgaver som består av blant annet:

  • å innhente opplysninger om og observere pasientens helsetilstand og funksjonsevne, vurdere, prioritere, iverksette og evaluere sykepleietiltak i samarbeid med lege 
  • medikamentadministrasjon 
  • legevisitt ved gruppeansvar 
  • bruk av medisinteknisk utstyr 
  • observasjon og systematisk screening (NEWS, fall, trykksår, ernæring) 
  • bruk av appen “Medanets” hvor det via mobil legges inn NEWS, observasjoner, nærkontakt, screening m.m. 
  • tverrfaglig samarbeid med ulike faggrupper i tillegg til pasient og pårørende og kommunehelsetjenesten
Hvorfor komme til oss?

Som nyansatt hos oss vil du få god opplæring, støtte og veiledning fra erfarne kolleger, som ønsker å inkludere deg. Vi har faste fagdager avsatt i turnus og du vil generelt få en bred faglig erfaring her. En av de mange fordelene med å være et lite sykehus, er at du blir fort kjent med “alle” og vi tar vare på hverandre på tvers av avdelinger og yrkesgrupper. Som sykepleier hos oss vil du få en bred og god erfaring i behandlingen av et bredt spekter av aldersgrupper og diagnoser. 

Vårt kjennetegn:
  • vi er engasjerte og fleksible med korte beslutningslinjer, og gjennom trygghet, pålitelighet og glimt i øyet skaper vi gode muligheter for faglig utvikling og opplæring
  • på vår arbeidsplass ser vi og oppmuntrer hverandre
  • hos oss får du kollegaer som vil at du skal trives og en jobb du kan føle deg trygg i
  • hverdagen består av utfordringer og variasjon, og sykepleieren hos oss tåler uforutsigbarhet og er løsningsorientert   
 Vårt gode arbeidsmiljø:
  • vi har godt humør og er kreative folk
  • vi er flink til å hjelpe hverandre til å takle stress og er strukturert og flink til å involvere hverandre
  • vi har god arbeidsmoral og vi strekker oss langt for både hverandre og pasientene
  • vi legger til rette for at du skal føle dette som din egen arbeidsplass slik at du involverer deg
  • egen sosialkomite som har fokus på å styrke sosial tilhørighet og trivsel på arbeidsplassen
Vi trenger deg som…
  • har autorisasjon som sykepleier
  • behersker norsk skriftlig og muntlig
  • har grunnleggende datakunnskap
  • kan bidra inn i et godt miljø både faglig og sosialt
  • liker å jobbe i team
  • er opptatt av kvalitet, og du må være engasjert og bidra til at vi som avdeling og team gjør det beste for pasientene og deres pårørende
  • du må være faglig interessert og holde deg oppdatert
Ledelse

Hei

Jeg heter Monica Korneliussen og er enhetsleder for medisinsk sengepost og dagbehandling ved NLSH Lofoten.

Jeg var ferdig utdannet som sykepleier i 1999, og startet da å jobbe ved samme avdeling som jeg nå er leder for. I 2006 ble jeg assisterende enhetsleder, og i 2008 ble jeg enhetsleder og har jobbet som det siden.

Min arbeidsdag er hektisk og utfordrende, men samtidig meget givende. Jeg får lov til å lede en ansattgruppe på rundt 50 personer. Vi har både helsefagarbeidere/hjelpepleiere, sykepleiere og spesialsykepleiere. Våre ansatte er dyktige, allsidige og har evnen til å omstille seg raskt. I tillegg har flere av dem ekstrafunksjoner som poliklinikk og dialyse. Vi har ansatte i alle aldre og mange har jobbet på samme avdeling i mange år – så det vitner om god trivsel.

De ansatte har satt sammen en trivselsgruppe, der de tar ansvar for sosiale aktiviteter utenom arbeidstid som alle skal kunne delta på.

Vi har til tider en hektisk sengepost med mange fagområder og stort aldersspenn på pasientene. De fleste innleggelser er ø-hjelp – så ingen arbeidsdager er like. Vi jobber etter gruppelederprinsippet.

Det er viktig å bygge faglig kompetanse. Derfor har de ansatte én fagdag på turnus hver åttende uke der vi kjører undervisning i ulike tema og problematikker. Det er viktig for oss at prosedyrer er på plass, at alle er trygg og vet hva de skal gjøre i sin arbeidshverdag.

Jeg er opptatt av åpenhet og kommunikasjon. Jeg ønsker ansatte som kan si ifra når de har noe på hjertet, at de føler at de tør å si ifra og at de kan ha fortrolige samtaler med sin leder. Vi ønsker stadig å forbedre oss, og trenger ansatte som ser muligheter og som vil jobbe med forbedring. Vi løfter bedre i flokk!

Ta gjerne kontakt med meg for en prat!

Medisinsk sengepost for nyre -og fordøyelsessykdommer (A4)

Hvem er vi?

A4 er en medisinsk sengepost for nyre -og fordøyelsessykdommer. Vi har i tillegg to senger til pasienter som går til stråling.

Vår enhet består av totalt 23 sengeplasser hvor vi utreder og behandler akutte og elektive problemstillinger. I tillegg til nyre og fordøyelsessykdommer behandler vi også pasienter med diabetes, hypertensjon og generelle indremedisinske problemstillinger.

Her jobber leger, sykepleiere, hjelpepleiere/helsefagarbeidere, assistenter, sykepleiestudenter og postsekretær tett sammen. Godt samarbeid settes høyt; vi gjør hverandre gode. Kvalitet, trygghet og respekt er kjerneverdier og vi jobber med pasienten i fokus.

Hos oss får du jobbe med…

Her vil du få en variert arbeidshverdag med mange spennende oppgaver. Vi kan love at det er utrolig mye å lære hos oss. Vi jobber tre-delt turnus og har kalenderplan (ønsketurnus). Vi ser at det å kunne påvirke egen turnus har stor betydning for de fleste. Vi er en allsidig sengepost som vil gi deg bred faglig kompetanse. Du vil få et inkluderende arbeidsmiljø med rom for å være ny og spørrende. Liker du rutiner, men også det uforutsigbare, er faglig nysgjerrig og engasjert, da er vi midt i blinken for deg.

Vi har varierte arbeidsoppgaver og noen av de er:

  • medikamentadministrasjon
  • legevisitt
  • å innhente pasientopplysninger, observere pasientens helsetilstand og funksjonsevne, og deretter vurdere, prioritere, iverksette og evaluere sykepleietiltak i samarbeid med lege
  • klargjøring og forberedelse til undersøkelser og operasjoner
  • bruk av medisinteknisk utstyr, som for eksempel nattmaskin for dialyse
  • triagering av pasienter gjennom observasjon og systematisk scoring (NEWS, ProAct)
  • bruk av appen «Medanets» hvor det via mobil legges det inn NEWS, observasjoner, screeninger m.m. 
  • tverrfaglig samarbeid med ulike faggrupper i tillegg til pasient og pårørende og kommunehelsetjenesten via PLO
  • sykepleierprosedyrer
Hvorfor komme til oss?

Vi er opptatt av at det skal være trygt å være ny hos oss. Vi vet at det kan være «skummelt» å komme ny til en arbeidsplass og gjør det vi kan for at det skal føles bedre for deg. Du vil få god opplæring, støtte og veiledning fra erfarne kollegaer. Vi har fadderordning, som vil gjøre det tryggere for deg. Vi har tre årlige kursdager, i tillegg til HHLR kurs og internundervisninger ved behov. Det er viktig for oss at du føler deg klar for å stå på egne ben etter endt opplæring. Du må huske at du aldri er alene som sykepleier på jobb, og trenger du hjelp fra lege er de ikke langt unna.

Vårt kjennetegn:
  • en hektisk og spennende arbeidshverdag i nye moderne lokaler
  • vi har et inkluderende og faglig godt arbeidsmiljø
  • her får du gode kollegaer og nye venner
  • arbeidsmiljøet vårt er preget av mye latter
  • vi kan love deg et utfordrende, inspirerende og krevende arbeid med varierte arbeidsoppgaver i tidvis høyt tempo
  • vi har ekstra fokus på fag ved at en sykepleier jobber faste fagdager
Vårt gode arbeidsmiljø
  • vi er flink til å se og hjelpe hverandre, og det å ha gode og trygge kollegaer styrker oss
  • vi har fokus på at det skal oppleves trygt og hyggelig å være ny hos oss, og at det er enkelt å stille spørsmål til hverandre
  • vi har god arbeidsmoral og strekker oss langt for både hverandre og pasientene
  • vi legger til rette for at du skal føle dette som din egen arbeidsplass slik at du involverer deg
  • vi har en egen arbeidsmiljøgruppe som har fokus på å styrke sosial tilhørighet og trivsel på arbeidsplassen. Vi arrangerer felles fjellturer, lønningstreff, årlig blåtur m.m
  • sykepleiere på vår enhet går mange skritt i løpet av en arbeidsdag, spesielt på travle dager. Mange deltar i vår årlige turkonkurranse, vi går altså mye sammen, utenom jobb også (vi har veldig fine premier i turkonkurransen vår)
Vi trenger deg som…
  • har autorisasjon som sykepleier
  • behersker norsk godt både muntlig og skriftlig
  • kan bidra inn i et godt miljø både faglig og sosialt
  • har sykdomsforståelse og viser interesse for faget
  • er selvstendig samtidig som du er god til å samarbeide
  • er faglig nysgjerrig og lærevillig – den medisinskfaglige og teknologiske utviklingen skjer fort 
  • klarer å bevare roen i en hektisk hverdag, tar gode avgjørelser og prioriterer og delegerer ved behov
Ledelse

Hei, jeg heter Ragnhild Pedersen og er leder for A4.

Jeg var ferdig utdannet sykepleier i 2006 og startet min karriere som sykepleier på samme avdeling, men da het vi R4. I 2009 gikk jeg lederprogrammet til Nordlandssykehuset og jobbet da i 1 års vikariat som enhetsleder. Etter det jobbet jeg som assisterende enhetsleder, før jeg i januar 2012 ble ansatt fast som enhetsleder. Jeg har etter det tatt PK studiet (ledelse) på universitetet.

Jeg trives veldig godt som leder da jeg får jobbe tett sammen med faglig dyktige, hyggelige og flotte kollegaer hver dag. Det er viktig for meg at de ansatte føler at de kan komme på kontoret om det er noe, så det å jobbe med åpen dør synes jeg er viktig. Jeg mener også at det å ha et godt arbeidsmiljø er helt nødvendig, da vi alle tilbringer en stor del av livet vårt på jobb og da er trivsel helt essensielt. Arbeidsmiljø er en «ferskvare» så det er noe som det hele tiden må jobbes med og her må alle bidra for at det skal være bra.

Jeg er opptatt av at vi skal være en avdeling som tar godt imot alle som er ny. Det gjelder både nyansatte, studenter, elever, lærlinger osv. Det skal føles trygt å komme til oss og det er viktig at alle føler seg godt mottatt og en del av gjengen med en gang.

Er du nysgjerrig på hvordan vi har det på A4 og om avdelingen er den rette for deg, bare ta kontakt. Jeg slår gjerne av en uformell prat med deg.

Medisinsk sengepost for lunge- og blodsykdommer (B4)

Hvem er vi?

Medisinsk sengepost for lunge- og blodsykdommer (B4) er en spesialisert medisinsk sengepost med fagområdene lunge, hematologi og kreft. Vår post har 21 sengeplasser som er fordelt på 7 isolater og 7 dobbeltrom.

På B4 tar vi imot lungepasienter med bl.a. diagnosene lungekreft, KOLS, astma, cystisk fibrose, pneumoni, lungefibrose og andre komplekse lungelidelser, samt hematologiske pasienter med ulike lymfomer, leukemier, myelomatose, anemier og andre blodsykdommer. Vi tar også imot kreftpasienter, inkludert strålepasienter, pasienter med melanom og lungekreftpasienter som trenger innleggelse for behandling og kontroller.

Våre dedikerte sykepleiere og helsefagarbeidere er organisert i grupper som spesialiserer seg på ulike fagområder. Alle har kompetanse innenfor alle områdene, noe som gjør det enkelt å hjelpe hverandre på tvers av gruppene, spesielt i utfordrende situasjoner.

Sykepleierne jobber i en fleksibel tre-delt turnus, mens helsefagarbeiderne jobber i en to-delt turnus. Vi har en seks-måneders kalenderplan som gir de ansatte god forutsigbarhet og mulighet for individuelle tilpasninger.

Rekrutteringsmuligheter:

Vi ønsker å gi sykepleiestudenter og nyutdannede sykepleiere en trygg og god start på deres karriere. Derfor tilbyr vi spesialiserte helgestillinger med spesialtilpasset opplæringsprogram. Etter endt studie har de muligheten til fast ansettelse på B4.

Kombinasjonsstillinger:

Hos oss kan du kombinere arbeidet på sengeposten med dagtidstjeneste på poliklinikken. Vi tilbyr kombinasjonsstillinger som B4/KOLS-sykepleier og B4/kreftsykepleier, og ser også på muligheten for flere typer kombinasjonsstillinger. Vi samarbeider også med Bemanningssenteret ved Nordlandssykehuset for å sikre best mulig bemanning.

Det er et nært og godt samarbeid mellom lokalt verneombud, tillitsvalgte og ledelsen på sengeposten. Vi jobber sammen for å skape et trygt og trivelig arbeidsmiljø for alle ansatte.

Hos oss får du jobbe med…

På B4 får du muligheten til å jobbe med spennende utfordringer og moderne utstyr. Våre lokaler er nye og freshe, og vi har gode fasiliteter for isolering av ulike smittetyper og romslige pasientrom.

Medisinteknisk utstyr er en viktig del av vår hverdag, og vi har et bredt spekter av moderne verktøy tilgjengelig. Du vil jobbe med utstyr som Optiflow, Bipap, O2-konsentratorer, Thopaz/sug/dren for respirasjon, samt Micrel, CADD (smertepumper) for palliasjon. Vi har også iv-pumper, ernæringspumper, EKG og blærescanner.

På B4 håndterer vi medisiner på en effektiv og trygg måte. Vi har et av NLSH Bodøs største medisinrom, som gir gode arbeidsforhold. Vi benytter et apotekstyrt lager og et digitalt bestillingssystem for apotekvarer utenom vår basisliste. Som sykepleier på B4 vil du få verdifull erfaring med ulike infusjoner og transfusjoner. Vi bruker ofte Pic-line, Mid-line, VAP, CVK og Hickman.

På B4 har vi også et sterkt fokus på palliasjon. Vi jobber mye med smertelindring og tverrfaglig samhandling, og vi tar vare på pasienter og deres pårørende i vanskelige livssituasjoner.

Vårt team har høy kompetanse innen smertelindring, kreftomsorg og palliasjon. Vi samarbeider tett med kommunale kreftsykepleiere og andre samarbeidspartnere som palliativt team, fysioterapeuter, ergoterapeuter og kliniske ernæringsfysiologer.

Som sengeposten med flest isolater ved Nordlandssykehuset i Bodø, håndterer vi både smittepasienter og pasienter uten immunforsvar. Vi har derfor et sterkt fokus på smittevern, og alle som jobber her får grundig opplæring i håndtering av ulike smittetyper.

Hvorfor komme til oss?

B4 er en fantastisk plass å være ny på, både på jobb og sosialt. Vi er som en stor jobb-familie som utfordrer, veileder og støtter hverandre for å gi best mulig behandling, pleie og omsorg til våre pasienter.

På B4 får du muligheten til å utvikle deg faglig, som medmenneske og som kollega. Vi trives i et tempo hvor det skjer litt og krever fleksibilitet, og vi bruker våre løsningsorienterte evner. Vi verdsetter latter og galgenhumor samtidig som vi leverer høy kvalitet på behandling og omsorg.

Vårt arbeidsmiljø er inkluderende, og det er lov å være ny og stille spørsmål. Du vil føle deg trygg i våre omgivelser. Vi har et mentorprogram som gir nyansatte en trygg og lærerik oppstart. Hvis du ønsker å jobbe i et høykompetent og utviklende miljø med fantastiske kollegaer, oppfordrer vi deg til å søke jobb hos oss.

Hvis du er en person som trives i et ungt og fremoverlent miljø, liker å jobbe i høyt tempo med varierte oppgaver, kan du være det nyeste tilskuddet til vår B4-familie.

Vi ser frem til å ønske deg velkommen!

Vi trenger deg som…
  • Har norsk autorisasjon som sykepleier eller helsefagarbeider (krav ved faste stillinger unntatt helgestillinger)
  • Har gode norskkunnskaper, både skriftlig og muntlig
  • Har erfaring innen Dips Arena/PLO, Medanets og Dokmap (ønskelig, men ikke et krav)
  • Har erfaring med medisinteknisk utstyr som vi benytter mye (ønskelig, men ikke et krav)
  • Har eller vurderer videreutdanning innen kreft, palliasjon og/eller lungesykdommer
  • Er nysgjerrig og lærevillig, tør å stille spørsmål og deler kunnskap
  • Er løsningsorientert og tar initiativ til å finne konstruktive løsninger på problemstillinger
  • Har evne til å lede ditt team, inspirere andre og fremme effektivt samarbeid
  • Jobber strukturert, er ryddig og har gode observasjonsevner. Du tar ansvar for oppgavene dine
  • Er selvstendig, tar egne avgjørelser og kommuniserer dine synspunkter for å bidra til best mulig pasientomsorg
  • Trives under press og kan håndtere et høyt tempo. Du er i stand til å skifte fokus raskt og prioritere oppgaver fortløpende
  • Ønsker å skape en positiv samarbeidskultur og bidra til et godt arbeidsmiljø
  • Er en positiv kraft i teamet og kommuniserer konstruktivt med kollegaer, snakker til dem og ikke om dem
Ledelse

Vårt lederteam, bestående av enhetsleder Karin Brekken og assisterende enhetsleder Silje Møgster Christensen, arbeider tett sammen med våre leger, sykepleiere og helsefagarbeidere for å gi våre pasienter den beste behandlingen, pleien og omsorgen. Vi legger vekt på rekruttering og oppfølging av nyansatte, kurs og kompetanseheving for vårt personale, samt utvikling og forbedring av sengeposten. Sammen med våre omtrent 50 ansatte utgjør vi B4-familien. Vi er alltid tilgjengelige for en samtale dersom du er nysgjerrig på om B4 er noe for deg. Vi ser frem til å høre fra deg!

Kontakt oss her:

Enhetsleder Karin Brekken:
E-post | 949 70 558

Assisterende enhetsleder Silje Møgster Christensen:
E-post | 991 09 233

Nevrologisk og revmatologisk sengepost (A6)

Hvem er vi?

Nevrologisk og revmatologisk sengepost A6 er en medisinsk sengepost med 19 sengeplasser. Her behandler og utreder vi pasienter med nevrologiske eller revmatologiske sykdommer.

Nevrologien som fagfelt hos oss deles i to: generell nevrologi og slagenhet. Generell nevrologi omfatter sykdommer i både det sentrale og perifere nervesystemet. Eksempler på slike sykdommer er: epilepsi, prolaps, MS, ALS, guillian barrè, migrene og hjernesvulster m.m.

Slagenheten har kun slagpasienter, det vil si pasienter med blodpropp i hjernen eller hjerneblødning.

Hos oss jobber vi tverrfaglig sammen med leger, andre sykepleiere, fysioterapeuter, logopeder, klinisk ernæringstjeneste og ergoterapeut.

Pleieren på A6 er nysgjerrig, arbeidsvillig, opptatt av faglig kvalitet og setter pasienten i fokus. Som personalgruppe er vi opptatt av samarbeid på tvers av profesjon og din mening teller uavhengig om du er sykepleier, lege eller assistent.

På sengeposten er vi cirka 55 ansatte bestående av sykepleiere, spesialsykepleier, helsefagarbeidere, hjelpepleiere og assistenter. I tillegg har vi vår helt egen ergoterapeut.

Å jobbe som sykepleier ved nevrologisk og revmatologisk sengepost i Bodø

Sykepleieren på nevrologisk og revmatologisk sengepost A6 er faglig nysgjerrig, opptatt og kvalitet og setter alltid pasienten i fokus. Hverdagen som sykepleier hos oss består av varierte arbeidsoppgaver og utfordringer. Sykepleieren på A6 er løsningsorientert, tåler uforutsigbarhet og holder hodet kaldt når det koker i avdelingen.

Vi kjennetegnes med at:
  • Vi er engasjerte og fleksible
  • Vi er opptatt av trygghet, pålitelighet og sammen skaper vi gode muligheter for faglig utvikling og oppdatering
  • Vi oppmuntrer hverandre og er gode kolleger
  • Vi ønsker at du skal trives på jobb og føle deg trygg
Hos oss får du jobbe med…

Her får du en spennende arbeidshverdag i 3-delt turnus. Vi har kalenderplan (ønsketurnus).

Her får du varierte arbeidsoppgaver som består av blant annet:

  • Innhente opplysninger om og observere pasientens helsetilstand og funksjonsevne, vurdere, prioritere, iverksette og evaluere sykepleietiltak i samarbeid med lege 
  • Medikamentadministrasjon 
  • Legevisitt ved gruppeansvar 
  • Klargjøring og forberedelse til undersøkelser
  • Bruk av medisinteknisk utstyr 
  • Triagering av pasienter gjennom observasjon og systematisk scoring (NEWS, ProAct) 
  • Bruk av appen “Medanets” hvor det via mobil legges inn NEWS, observasjoner, nærkontakt, screening m.m. 
  • Tverrfaglig samarbeid med ulike faggrupper i tillegg til pasient og pårørende og kommunehelsetjenesten.  

I mars 2022 flyttet vi inn i nye, moderne lokaler i høyblokka. Her har vi det lyst og trivelig med flott utsikt til nesten alle kanter. Ekstra god utsikt har vi mot sentrum, Landegode og Rensåsparken.

I vårt arbeid bruker vi en del medisinteknisk utstyr som pasientheiser (i taket), blodtrykksapparat, infusjonspumper (Alaris GP plus), smertepumper (Micrel og CADD) m.m.

Hvorfor komme til oss?

Som nyansatt hos oss vil du få god opplæring, støtte og veiledning fra dine kolleger. Vi ønsker at du skal føle deg trygg og ivaretatt som ny. Vi har jevnlige kursdager fastsatt i turnus med ulikt tema hver gang. Vi er opptatte av faglig utvikling og hos oss vil du få en bred faglig erfaring som vi er stolte av å kunne dele videre.

Vårt kjennetegn:
  • Vi er engasjerte og fleksible med korte beslutningslinjer, og gjennom trygghet, pålitelighet og glimt i øyet skaper vi gode muligheter for faglig utvikling og opplæring
  • På vår arbeidsplass ser vi og oppmuntrer hverandre
  • Hos oss får du kollegaer som vil at du skal trives og en jobb du kan føle deg trygg i
  • Hverdagen består av utfordringer og variasjon, og sykepleieren hos oss tåler uforutsigbarhet og er løsningsorientert  
Vårt gode arbeidsmiljø:
  • Vi har godt humør og er kreative folk
  • Vi er flink til å hjelpe hverandre til å takle stress og er strukturert og flink til å involvere hverandre
  • Vi har god arbeidsmoral og vi strekker oss langt for både hverandre og pasientene
  • Vi legger til rette for at du skal føle dette som din egen arbeidsplass slik at du involverer deg
  • Egen arbeidsmiljøgruppe som har fokus på å styrke sosial tilhørighet og trivsel på arbeidsplassen
  • Vi har egen sosialgruppe sammen med dagpostene våre som planlegger fester, turer og sosiale aktiviteter
Vi trenger deg som…
  • har autorisasjon som sykepleier
  • behersker norsk skriftlig og muntlig godt
  • har grunnleggende datakunnskap
  • kan bidra inn i et godt miljø både faglig og sosialt
  • liker å jobbe både i team og selvstendig
  • du må være engasjert og bidra til at vi som avdeling og team gjør det beste for pasientene og deres pårørende
  • du være faglig interessert å holde deg oppdatert

Medisinsk sengepost, B3 Hjerteovervåkingen

«Sammen er vi sterkere, velkommen til B3»

Hvem er vi?

Hjerteovervåkingen, B3 er en del av medisinsk klinikk og behandler pasienter med ulike hjertesykdommer som kransåresykdom (infarkt), hjerterytmeforstyrrelser, hjertemuskelsykdommer og hjertesvikt. Under hjertemedisinsk avdeling tilhører også enhet for invasiv karidiologi og hjertepoliklinikk, K3. Disse har vi ett tett samarbid med.

B3 er en sengeenhet som består av 21 senger. Enheten er inndelt i 6 overvåkningssenger for akutt og kritisk syke medisinske pasienter, kalt for OVA og 13 senger, primært for pasienter med hjerterelaterte problemstillinger, kalt for POST.

Vi bemanner sykehusets scop/ telemetrisentral 24 timer i døgnet og er sammen med anestesiavdelingen tilknyttet stansteamet internt på sykehuset. Vi har egne AHLR instruktører og egen fagsykepleier.
Ønsker du deg en spennende hverdag med muligheter for mange varierte og utviklende arbeidsoppgaver og læringsmuligheter?

Ønsker du å være med på å videreføre det gode miljøet og den faglige kompetansen vi har; er det deg vi er ute etter!

Hos oss får du jobbe med…
  • Pleie og behandling av akutt og kritisk syke pasienter og deres pårørende
  • Arbeide selvstendig og i team sammen med enhetens tverrfaglige samarbeidspartnere
  • Enhetens sykepleiere inngår i sykehusets stansteam når de er klar for oppgaven.
  • Primærsykepleie (følger opp pasienten hele veien)
  • Videreutdanningsmuligheter innenfor kardiologi og intensiv
  • Klargjøring og forberedelse til undersøkelser og operasjoner
  • Innhente opplysninger om og observere pasientens helsetilstand og funksjonsevne, vurdere, prioritere, iverksette og evaluere sykepleietiltak i samarbeid med lege
  • Medikamentadministrasjon
  • Bruk av medisinteknisk utstyr
  • Triagering av pasienter gjennom observasjon og systematisk scoring (NEWS, ProAct)
  • Bruk av appen “Medanets” hvor det via mobil legges inn NEWS, observasjoner, nærkontakt, screening m.m.
  • Tverrfaglig samarbeid med ulike faggrupper i tillegg til pasient og pårørende og kommunehelsetjenesten
  • Veiledning av studenter og medkolleger
Hvorfor komme til oss?

Våre ansatte er vår viktigste ressurs. Vi ønsker å knytte til oss de beste fagfolkene. Vi jobber derfor kontinuerlig med tilrettelegging for økt trivsel og godt arbeidsmiljø. Som nyansatt vil du få god opplæring og vi har fagdager og kurs i turnus.

3 delt turnus planlegges i en kalenderplan som gir forutsigbarhet iforhold til arbeid. I den planlegger vi individuelt for den enkelte ansatte og har mulighet til å tilpasse turnus noe etter ditt behov.

Faglig kompetanse står sterkt og mange av våre ansatte har ulike videreudanninger som bidrar til fleksibilitet og utvikling av fagmiljøet i avdelingen.

Enheten har et eget opplæringsprogram for nyutdannede sykepleiere som strekker seg over 2 måneder, og med videre oppfølging, bl.a med oppfølgingssamtale med leder og fagsykepleier.

(Sommervikarer har annen opplærings tid).

2 dagers nyansattkurs
3 fagdager i turnus pr år
2 AHLR-kurs i løpet av et år.
Mulighet for undanningsstilling innenfor kardiologi og intensivutdanning

Våre ansatte

Våre ansatte er en gjeng på ca 70 ansatte som består av sykepleiere, spesialsykepleiere,helsefagarbeidere/hjelpepleier og merkantilt personell som holder til i nye og moderne lokaler i høyblokka 3. etasje.

  • Vi har godt humør og er kreative folk
  • Vi setter sammarbeid høyt og jobber kontinuerlig med dette.
  • Egen arbeidsmiljøgruppe som har fokus på å styrke sosial tilhørighet og trivsel på arbeidsplassen og arrangerer sosiale sammenkomster utenom arbeidstid
  • Vi har god arbeidsmoral og vi strekker oss langt for både hverandre og pasientene våre
  • Vi legger til rette for at du skal føle dette som din egen arbeidsplass slik at du ønsker å involverer deg i miljøet
Vi trenger deg som…
  • Liker utfordringer, er løsningsorientert og trives i akuttsituasjoner
  • Du trives i en aktiv og til tider hektisk hverdag
  • Strukturert og motivert
  • Beherske norsk skriftilig og muntlig.
  • Fleksibel og nysgjerrig på ny kunnskap
  • Du har respekt for den enkelte pasient
  • Serviceinnstilt
  • Gode samarbeidsevner og kan bidra til ett godt miljø både faglig og sosialt.
  • Trives med å jobbe i et tverrfaglig team
  • Personlig egnethet for stillingen vil bli vektlagt
  • Har autorisasjon som sykepleier eller helsefagarbeider.
  • Er faglig engasjert og viser respekt for pasienter, pårørende og kollegaer
  • Kvalitet er også viktig her og du må være engasjert og bidra til at vi som avdeling og team gjør det beste for pasientene og deres pårørende
Ledelse

Hei, jeg heter Anna Kristine Andersen og er enhetsleder for hjertemedisinsk overvåkning. Jeg ble utdannet sykeleier i 2003 hvor jeg så startet min karriere som sykepleier ved denne avdelingen her ved Nordlandssykehuset HF. Siden 2004 har jeg høstet mye erfaring og arbeidet ulike steder som sykepleier blant annet 12 år på St.Olavs ved hjertemedisinsk intensiv, 1 år som sykepleier vakt i Bodø Kommune og 1 år som sykepleier på sykehjem før jeg begynte å arbeide her igjen.

For meg er det veldig spennende og givende å lede denne gruppen med ansatte. Jeg får jobbe med faglig dyktige, hyggelige og fine kollegaer hver dag. Her hos oss setter vi samarbeide og arbeidsmiljø høyt og for meg er ivaretakelse av dette viktig. Jeg mener at det er dette som leder oss styrket igjennom utfordringene vi møter i hverdagen. Når jeg tar i mot nyansatte i enheten er det viktig for meg at de får tid og rom til å bli trygge i vår enhet. Jeg skal gjøre mitt ytterste for at du skal føle deg ivaretatt og trygg på jobb. Vi legger opp til god faglig utvikling her og jeg har alltid som mål at de ansatte i enheten skal få tid og rom til faglig påfyll i løpet av året.

Nysgjerrig på vår enhet og om det å jobbe hos oss er noe for deg? Ikke nøl med å ta kontakt, jeg slår gjerne av en uformell prat med deg.

Våre lokasjoner

Medisinsk klinikk er en del av vårt nyrenoverte og moderne sykehus i sentrum av Bodø.  Her har vi fire sengeposter med til sammen 76 sengeplasser og en medisinsk overvåkning. I tillegg disponerer klinikken sengeplasser i observasjonsenheten som ligger i tilknytning til akuttmottaket. Klinikken har også betydelig og variert poliklinisk aktivitet og dagbehandlinger. Vi har fokus på forbedringsarbeid og faglig utvikling. Hos oss er det høy aktivitet, høy kompetanse og høy trivselsfaktor. 

Vi i medisinsk klinikk går på jobb for å gi pasientene behandling, omsorg og pleie i verdensklasse. Dette gjør vi gjennom trygghet, kvalitet og respekt.

Trygghet

  • I at du alltid har andre sykepleiere på jobb sammen med deg
  • I et nært samarbeid på tvers av yrkesgrupper, avdelinger og fagfelt
  • For nyansatte gjennom mentor/fadder-ordninger

Kvalitet:

  • Ved høyt fokus på personlig fagutvikling og gjennom gode fagmiljø
  • Via topp moderne utstyr og nye lokaliteter 

Respekt:

  • For pasient og pårørende ved at du er tett på og har fokus på hva er viktig for dem
  • Ved at vi ser, oppmuntrer og støtter hverandre

Hvorfor skal du søke hos oss? Hvis du liker detektivarbeid ved å delta i utredninger og behandlingsforløp, liker lærerike og varierende arbeidsdager, verdsetter trygghet ved at du alltid har andre sykepleiere sammen med deg på jobb og at lege er lett tilgjengelig og er opptatt av gode fagmiljø… Ja, da er medisinsk klinikk rette stedet for deg.

Lofoten er et lokalsykehus med akuttfunksjon, hvor medisinsk klinikk har sengepost med 23 sengeplasser fordelt på to poster og en overvåkningsenhet. Slagenheten med fire øremerkede senger og 1 psykiatrisk kriseseng, er en del av sengepostene i Lofoten. Her er det også en hemodialyseenhet med 9 plasser. Medisinsk klinikk har nært samarbeid med kreftpoliklinikk, hvor også medisinsk klinikk bidrar inn med legeressurser ved behov. I Lofoten drives det med utredning, behandling og kontroller av alle indremedisinske tilstander. Her er det er det spesialistkompetanse innen generell indremedisin og kardiologi. I tillegg er det kompetanse innen gastroenterologi.

Som sykepleier ved medisin avdeling Lofoten vil du møte mange dyktige og engasjerte kolleger.

Vi er et lite sykehus, og «alle kjenner alle»

Dette gir trygghet og tilhørighet.

Medisinsk avdeling Lofoten er en generell indremedisinsk avdeling der vi primært tar inn ø-hjelpspasienter. Dette stiller krav til allsidighet, selvstendighet og ikke minst engasjement.

Du vil hos oss oppleve å møte pasienter i alle aldersgrupper, med sammensatte diagnoser og problemstillinger. Du blir god på mye, og allsidighet er en egenskap som verdsettes.

Du vil også komme inn i et inkluderende arbeidsmiljø, som er opptatt av å ta vare på hverandre.

Nordlandssykehuset Vesterålen er et sykehus på Stokmarknes i Hadsel kommune i Nordland. Sykehuset er lokalsykehus for kommunene i Vesterålen: Hadsel, Sortland, Bø, Øksnes og Andøy med til sammen ca. 30 000 innbyggere.

Vi er et lokalsykehus med akuttfunksjon. «Medisin» (som vi kaller oss) har en sengepost med 25 sengeplasser, en akutt slag- og rehabiliteringsenhet, intensivsenger, poliklinikk, dialyse og dagbehandling. Aktiviteten er stor både på sengepostene, poliklinikk, dagenhet og dialyseavdelingen. I tillegg driftes en kjemoterapienhet i samarbeid med Kirurgisk klinikk. Vi har bred kompetanse i generell indremedisin. Avdelingen har utstrakt poliklinisk virksomhet i ulike driftsområder, bl.a. akuttpoliklinikk, diabetes, sykelig overvekt, hjerte, lunge, gastroenterologi og hjerneslag.

Vi ivaretar pasienter med alle indremedisinske tilstander, fra barn til eldre. De ansatte på enheten består av flotte sykepleiere, leger, hjelpepleiere/helsefagarbeidere, helsesekretær, assistenter og lærlinger. Siden medisinsk avdeling er en avdeling med samarbeid på tvers av flere driftsområder, ønsker vi medarbeidere som er lærings- og endringsvillige, samt fleksible

La oss vise deg litt av arbeidsmiljøet, det sosiale livet og fritidslivet du kan bli en del av

Previous
Next
Les mer om våre ansatte og livet i Nordlandssykehuset her:

Livet i Nordlandssykehuset – Nordlandssykehuset

Les også om livet utenfor jobb her #NLSHfritid – Nordlandssykehuset

Følg oss gjerne på Facebook og Instagram.

Oversikt over ledige stillinger innenfor alle våre yrkesgrupper finner du her: Les mer