VELKOMMEN TIL BARNEKLINIKKEN

Sykepleierne på Barneklinikken har en arbeidshverdag preget av høyt faglig nivå og stor variasjon i arbeidsoppgaver.

Om Barneklinikken

Barneklinikken ved Nordlandssykehuset Bodø er organisert som en egen klinikk med tre enheter. Barneklinikken er den eneste i Nordland fylke.

Klinikken har tre enheter; Barnemedisinsk sengepost, dagbehandling- og poliklinikk, Nyfødtmedisinsk avdeling og Habilitering for barn og ungdom.

Nyfødte fra 26 uker behandles på Nyfødtmedisinsk avdeling, øvre aldersgrense på nyhenviste pasienter er 16 år. Kronikere følges til de er 18 år.

Avdelingen har ca. 1200 innleggelser og 5000 polikliniske konsultasjoner hvert år. Barn under 7 år med kirurgiske lidelser, ortopediske pasienter opp til 12 år, samt ØNH-pasienter under 14 år ligger på barneavdelingen.

Klinikken har også andre spesialiserte enheter og poliklinikker som per nå ikke er presentert her, men hvor vi også ansetter sykepleiere. Se hvilke andre spennende jobbmuligheter vi har her.

Kombinasjonsstilling i Bemanningssenteret

Nordlandssykehuset jobber aktivt for å komme fremtidens behov for helsepersonell i møte. Bemanningssenteret har vært en viktig del av dette arbeidet siden etableringen i 2018, og jobber for å fremme heltidskultur i sykehuset ved å tilby 100 %-stillinger i ulike modeller. Vi er godt etablert ved NLSH Bodø, og samarbeider tett med de ulike klinikkene om heltidsstillinger i flere varianter.

Bemanningssenteret består av omtrent 60 medarbeidere med helsefaglig bakgrunn – og innbefatter sykepleiere, spesialsykepleiere, jordmødre, helsefagarbeidere samt ambulansefagarbeidere. Medarbeiderne jobber i ulike stillingsbrøker tilknyttet Bemanningssenteret, og er tilknyttet mange ulike enheter både innen somatikk og psykiatri.

Les mer om Bemanningssenteret her.

På utkikk etter nye utfordringer?

Noen av våre enheter

Nyfødtintensiv

Hvem er vi?

Nyfødtintensiv utreder og behandler fortidlig fødte fra svangerskapsuke 26 og syke nyfødte, og har ca. 250 innleggelser hvert år. Avdelingen er tilrettelagt og drives etter prinsippene for familiebasert omsorg, med fokus på tidlig tilknytning og samspill mellom foreldre og barn. Alle nyfødte som legges inn ved enheten har behov for behandling, observasjon og/eller utredning. Avhengig av alvorlighetsgrad kan oppholdet vare fra timer til måneder. Når det nærmer seg hjemreise tilrettelegger vi for en smidig overgang, tilbud om hjemmesykehus, og har dialog med helsesykepleier i kommunen.

Nyfødtintensiv er en enhet i stadig utvikling, og hos oss er sykepleierne opptatt av å levere en tjeneste med best mulig kvalitet. Hos oss er pasienten og dens familie alltid i fokus.

På Nyfødtintensiv er det omtrent 45 ansatte. Vi består av spesialsykepleiere, sykepleiere og barnepleiere. Vi har en avdelingsassistent ansatt i 80%. I tillegg har vi et tverrfaglig samarbeid med sosionom, fysioterapeut, spesialpedagog, ernæringsfysiolog samt CL-teamet som per tiden består av psykologspesialist og klinisk konsulent. 

Hos oss får du jobbe med…

På Nyfødtintensiv får du en spennende arbeidshverdag som kan inneholde raske endringer i arbeidsoppgavene. Vi er en akuttmedisinsk enhet med kontinuerlig beredskap for å ta imot umodne eller syke nyfødte. Spesialsykepleier med ukelang flyvakttjeneste i turnus reiser ut med luftambulanse, sammen med barnelege, når nyfødte på lokalsykehusene trenger hjelp.

Arbeidsoppgavene hos oss består i å observere og behandle den syke nyfødte. Vi veileder foreldrene til å bli trygge og involvere seg i omsorgen for barnet sitt helt fra starten. En stor del av tiltakene er ammeveiledning; tilrettelegge for tidlig amming og gode rutiner på dette før hjemreise. Enheten ønsker å kunne tilby alle nyfødte morsmelk som første måltid, og har nasjonal godkjent melkebank. Dersom mor ikke selv produserer melk i starten kan foreldrene samtykke til donormelk fra banken.

Årsaken til at barn innlegges på Nyfødtintensiv er i hovedsak umodenhet, infeksjon, gulsott, hjertefeil, abstinenser, ulike syndromer eller misdannelser. Vi samarbeider med spesialisthelsetjenesten blant annet på Universitetssykehuset Nord-Norge, St. Olavs hospital og Rikshospitalet. Vi legger til rette for videre behandling/oppfølging på Barnemedisin eller barnehabiliteringen ved Nordlandssykehuset, eller tiltak i hjemkommunen dersom det er behov for det.

Turnusen vår er tre-delt, med kalenderplan over 26 uker og med arbeidshelg hver tredje helg. Vi har fire fagdager i året lagt inn i turnus, og regelmessige dager med medisinsk simulering (SIM-trening). En egen gruppe spesialsykepleiere øver på hjerte- og lungeredning (HLR) og akutte situasjoner med de ansatte.

Familiene som er innlagte hos oss over tid får egne primærteam som koordinerer og utarbeider ammeplan, pleieplan eller avtaler som er nyttige for å sikre god omsorg og utvikling hos barnet. 

Nyfødtintensiv flyttet inn i nyrenoverte lokaler i sjette etasje i Nordlandssykehusets høyblokk i februar 2020. Enheten er lys og luftig, med flott utsikt og praktisk utforming.

Vi har ett mottaksrom som er flersengsstue, tre mottaksrom som er enerom, et sengerom for intermediærpasienter, to isolat, i tillegg til flere familierom, foreldrerom og stor foreldrestue med kjøkken. Enheten har en sentralt plassert vaktsentral med skopovervåkning og flere arbeidsstasjoner. Vi har grupperom og kontorer. Skjermer med skopovervåkning også på vaktrommet gir en god oversikt over de barna som trenger det. Vi tilstreber at foreldrene som bor hos oss over tid finner seg til rette og blir selvhjulpne i enkle hverdagsoppgaver. Vi har regelmessig foreldrekaffe som arrangeres av de ansatte der foreldrene kan få nyttig fellesinformasjon eller drøfte aktuelle tema.

Barnet ligger i lukket eller åpen kuvøse, intensivseng eller vanlig babyseng på hjul. Enerommene har voksenseng der foreldrene kan slappe av sammen med babyen sin, gjerne hud-mot-hud i kengurumetoden. På familierommene har vi i tillegg en ekstraseng som er sammenleggbar, for pårørende nr.2. Alle rommene har egne bad, og familierommene samt isolatene er utstyrt med minikjøleskap og TV.

Hvorfor komme til oss?

Som nyansatt hos oss vil du få god opplæring, støtte og veiledning fra erfarne kolleger, som ønsker å inkludere deg. Vi har jevnlig faglig oppdatering med fagdager, og du vil generelt få en unik faglig erfaring her. En av de mange fordeler med å jobbe her hos oss er at du blir fort kjent med “alle” og vi tar vare på hverandre og jobber «tett på», også på tvers av ulike yrkesgrupper.

Vår fagsykepleier har utviklet et svært godt nyansattkurs over to dager, og en plan for opplæring, oppdatering og utvikling den tiden du jobber på Nyfødtintensiv. Du vil med tiden gå fra nivå 1 til nivå 3, der flere oppgaver og mer ansvar kommer når du er klar for det. I opplæringstiden vil du gå sammen med en mentor som også vil veilede deg videre når du har behov for det. På lik linje med at foreldrene som er innlagte hos oss skal føle seg trygge, skal du som ansatt også føle deg trygg i din rolle og med det ansvaret du får. 

Enheten er opptatt av faglig utvikling og har regelmessige fagdager og tilbud om kurs. Mange av de ansatte er ressurspersoner for spesielle fagområder eller sykdomsfelt.

Vi har et godt, sosialt miljø med noen arrangementer i året der vi møtes på fritiden eller i forbindelse med kurs. Tradisjonelt sett har vi årlig julebord og blåtur.

Nyfødt intensiv har ei arbeidsmiljøgruppe der ansatterepresentanter sitter to år om gangen. Gruppen har fire møter i året der de kan ta opp spesifikke tema, følge opp saker ansattegruppen er opptatte av, samt ivareta et kontinuerlig godt arbeidsmiljø. Personalet er sammensatt av unge og erfarne sykepleiere som utfyller hverandre godt.

Hverdagen består av utfordringer og variasjon, og sykepleieren hos oss tåler uforutsigbarhet og er løsningsorientert. Vi har lav terskel for å rådføre oss med hverandre og tar beslutninger i samråd med lege og foreldrene.   

Vi trenger deg som:
  • har autorisasjon som sykepleier, og gjerne relevant videreutdanning eller praksis
  • behersker norsk skriftlig og muntlig
  • har grunnleggende datakunnskap
  • kan bidra inn i et godt miljø både faglig og sosialt
  • liker å jobbe i team og samarbeide med andre
  • er engasjert, og vil bidra til at vi som enhet har god kvalitet på det vi gjør for familiene
  • ønsker å yte best mulig omsorg for syke barn og foreldrene deres
  • er faglig interessert og holder deg faglig oppdatert, er lydhør og mottakelig for undervisning og veiledning
  • er fleksibel og positiv til en spennende arbeidshverdag
Ledelse

Hei, jeg heter Anne Grethe Skogøy og er enhetsleder for Nyfødtintensiv. 

Jeg var ferdig utdannet sykepleier i 1994 og har siden da for det meste jobbet med nyfødte på ulike steder. Jeg ble ferdigutdannet som barnesykepleier i 2017. Etter det har jeg gått lederutviklingsprogrammet til Nordlandssykehuset, før jeg startet som enhetsleder høsten 2019. Jeg har gått sykehusets lederkurs og holder nå på med forbedringsutdanningen QI Nord.

For meg er det viktig at de ansatte skal trives på jobb, bli trygge både faglig og sosialt, og engasjere seg på ulike områder. Et godt arbeidsmiljø er ferskvare og vi jobber kontinuerlig med dette både i arbeidsmiljøgruppen, gjennom utviklingssamtaler i gruppe, tett samarbeid med verneombud og tillitsvalgt, og i den daglige kommunikasjonen med vaktlagene.

Hos oss har vi stort fokus på SIM-trening, da vi er en spesialenhet med akutte innleggelser og i perioder har høy-intensive pasienter. Det kreves mye av våre erfarne sykepleiere, og for å gjøre en god jobb må man holde seg faglig oppdatert og trene på situasjoner som ikke skjer daglig eller ukentlig.

Faste fagdager i turnus gir faglig påfyll og den enkelte må ta ansvar for egen læring gjennom praktisk trening og e-læring. Vi har mye medisin-teknisk utstyr som sykepleierne må gjøre seg kjent med og være trygg på.

Hvis vår avdeling høres ut som en spennende og trivelig arbeidsplass som du kunne tenke deg å bli en del av, er du varmt velkommen til en uformell prat.

Barnemedisin

Hvem er vi?

Barnemedisin, dagbehandling og poliklinikk barn er en enhet som behandler barn fra 0-16 år.

På Barnemedisinsk sengepost har vi alle barn med medisinske diagnoser, samt kirurgiske pasienter inkludert brannskader, ortopediske diagnoser og ære-nese-hals pasienter. Barnemedisinsk sengepost er eneste sengepost for barn i Nordland, slik at det er en del pasienter som overflyttes fra lokalsykehusene i Lofoten, Vesterålen og Helgelandssykehusene til oss. Vi har ti sengeplasser i avdelingen, samt at vi benytter pasienthotellet Zefyr. Noen barn kan ligge hjemme under enklere behandlinger.

Vi har to plasser definert som barneovervåkning. Her gir vi behandling som krever én-til-én-pleie, slik som respirasjonssvikt som behandles med CPAP/BiPAP og Highflow, transfusjoner med blodprodukter og behandling av milde og moderate ketoacidoser. I tillegg har vi pasienter med vedvarende kramper, sepsis, alvorlig benmargsdepresjon og andre akutte situasjoner. Barn som krever intensivbehandling overflyttes, men en stor del av de stabilt dårlige behandles på disse barneovervåkningsrommene.

Mottak av pasientene gjøres av pleier sammen med barnelege på avdelingen, med unntak av de kirurgiske/ortopediske pasientene. Dette gjør at vi har et nært samarbeid med barnelegene, og vi utveksler mye kompetanse på tvers av profesjonene.

Inneliggende pasienter kan være fra én dag til flere dager, uker og måneder. Dette medfører at vi blir godt kjent med barna og familiene, og vi blir viktige støttepersoner for familiene for en kortere eller lengre periode i livene deres.

De aller fleste barn er innom sykehuset en eller få ganger i barneårene. De drar friske og raske hjem fra oss. Noen få barn har lange, alvorlige, livstruende tilstander som krever mye pleie, overvåkning, opplæring og omsorg fra oss.

Et stort spekter i fagområder og tilstander krever at vi har et personale bestående av barnesykepleiere, kreftsykepleiere, sykepleiere, barne- og hjelpepleiere, helsefagarbeidere, samt lærlinger i helsefagarbeid. I tillegg har vi flere barne- og sykepleiere med fagspesialiseringer som diabetes, smerter, palliasjon og ernæring med mere.

På dagenheten for barn behandles barn som ikke trenger innleggelse, men har kurer, infusjoner, tester eller undersøkelser som varer over noen timer. Ved poliklinikken for barn kommer de pasientene som skal til legekonsultasjoner, samt de pasientene som går til kontroller hos diabetessykepleier og har kontroller hos sykepleier for sin epilepsi.

På dagenheten og poliklinikken jobber det sykepleiere med spesialkompetanse som barnesykepleiere, kreftsykepleiere og diabetessykepleiere. Disse sykepleierne har mange års erfaring, og deres kompetanse er til stor nytte for sengeposten da man samarbeider tett om enkelte pasientgrupper.

Hos oss får du jobbe med…

Ved barnemedisin får du en spennende arbeidshverdag i tre-delt turnus.

Her får du varierte arbeidsoppgaver som består av blant annet:

  • å innhente opplysninger om og observere pasientens helsetilstand og funksjonsevne, vurdere, prioritere, iverksette og evaluere sykepleietiltak i samarbeid med lege 
  • å benytte PEVS (pediatric early warning score) som verktøy for observasjon av pasienten
  • å vurdere utvikling ut fra hva som er normalt for aktuell aldersgruppe
  • medikamentadministrasjon 
  • bruk av medisinteknisk utstyr 
  • primærsykepleie med ansvar for dine pasienter, hvor man deltar på visitt sammen med lege
  • klargjøring og forberedelse til undersøkelser og operasjoner 
  • postoperativ sykepleie 
  • tverrfaglig samarbeid med ulike faggrupper, i tillegg til pasient og pårørende og noe samarbeid med kommunehelsetjenesten

Avdelingen har nye og moderne lokaler, med tilrettelagt lekestue hvor barna kan leke og drive med aktiviteter. Vi har nært samarbeid med skolen, og barna er på sykehusskolen når det er aktuelt. Vi fikk etter etableringen av barneovervåkningenm nye maskiner til CPAP og BiPAP, samt vi har overvåkningsutstyr på alle rom som kan overvåkes fra vaktrommet.

Vi har enerom hvor barnet bor sammen med en pårørende.

Hvorfor komme til oss?

Som nyansatt hos oss vil du få god opplæring, støtte og veiledning fra erfarne kolleger, som ønsker å inkludere deg. Vi har jevnlig faglig oppdatering med kursdager og du vil generelt få en bred faglig erfaring her.

Alle nyansatte sykepleiere deltar på nyansattkurs. Det går over to dager, med gjennomgang av tema som mottak av ø-hjelp, DIPS (journalsystem), DocMap, hjerte- og lungeredning for barn, hvor og hvordan bruke akuttutstyr, medikamentkurs, kurs i PEVS, observasjoner av barn, med mere.

Vi har to grupper per måned som deltar på medisinsk simulering (SIM-trening) i avdelingen ut fra aktuelle caser, hvor man trener på blant annet kommunikasjon, teamtrening og rett behandling. I tillegg har vi årlig trening på avansert hjerte-lunge-redning, med simulering sammen med barnelegene.

Vi har opprettet kompetanseplaner innenfor medisinteknisk utstyr, ferdighetstrening, enkelte sykdomsgrupper, samt tre ulike planer for definering av hvilket nivå man er på som sykepleier. Det vil si at en nyansatt sykepleier er «sykepleier 3», da har man alltid minimum en sykepleier 1 og sykepleier 2 sammen med seg på vaktene. Kompetanseplanene følges opp av fagsykepleier og assisterende enhetsleder med den enkelte ansatte, og når man har opparbeidet seg tilstrekkelig kompetanse som sykepleier 3, får man kompetanseplan for sykepleier 2. Etter noen års erfaring, og man har opparbeidet seg tilstrekkelig kompetanse for rollen, blir man til slutt sykepleier 1.

Andre nyansatte sykepleiere sier at det er trygt å starte i en avdeling med en slik kompetansestige, hvor man gradvis får mer ansvar og man har alltid gode kollegaer å rådføre seg med.

Våre kjennetegn og gode arbeidsmiljø:

Vi er en tverrfaglig gruppe som jobber tett med andre profesjoner for å gi trygghet til pasienten, foreldrene og eventuelt andre støttepersoner tilknyttet barnet. Vi utnytter hverandres kunnskap for å diskutere ulike problemstillinger, for å gi den beste pleien til barnet og for veilede og undervise hverandre og pårørende.

Hos oss får du faglig flinke kollegaer. Vi skaper trygghet for nyansatte sykepleiere, og gir en gradvis kompetanseutvikling og utfordringer ut fra hver enkel ansatt.

Hos oss får du gode kollegaer som er humørfylte, morsomme, lekne, seriøse, ansvarsbevisste, og innimellom kommer sykehusklovnene og er sammen med oss og pasientene. Vi bruker ofte maskoten Hippo som kommunikasjonsverktøy i samtalene med barna, og vi prøver hver dag å utføre pleie og behandling så skånsomt som mulig for hvert enkelt barn. Vi er spesialister i å blåse såpebobler!

Hver dag består av nye små og store utfordringer, og det er fantastisk givende å bli kjent med hver familie og kunne dekke deres behov for hjelp. Enhver kollega hos oss liker å få spørsmål fra en nyansatt, da vi vet at barnemedisin er et lite fag i grunnutdanningen, og jobben med barn innbefatter andre utfordringer enn de man kan ha fått erfare som sykepleierstudent og i annen praksis ved voksenavdelinger.

Vi har årlig julelunsj for de ansatte. Til 17.mai er det pølse- og is-fest for barna og de ansatte, og til påsken kommer påskeharen med påskeegg til barna (og ofte blir det litt til de ansatte også 😉

Ikke alle dager byr på tunge løft, eller andre fysiske utfordringer, men innimellom har man behov for å prate om vanskelige situasjoner eller andre tunge opplevelser.

 Vi trenger deg som…
  • har autorisasjon som sykepleier
  • behersker norsk skriftlig og muntlig
  • har grunnleggende datakunnskap
  • kan bidra inn i et godt miljø både faglig og sosialt
  • liker å jobbe i team
  • er åpen for veiledning og rettledning
  • er nøyaktig og pålitelig
  • er faglig interessert
  • liker å kommunisere med barn og foreldre
  • gir en hjelpende hånd til en kollega som har fått litt for mange oppgaver på samme tid.
Ledelse

Hei, jeg heter Hege-Kristin Lindgaard Pettersen og er leder for barnemedisinsk sengepost, dagbehandling og poliklinikk.

Jeg var ferdig utdannet hjelpepleier i 1993, men etter hvert fikk jeg lyst på mer utfordring, og i 2006 var jeg ferdig utdannet sykepleier. I 2009 var jeg utdannet diabetessykepleier og i 2017 som barnesykepleier. Våren 2019 ble master i barnesykepleier levert. Jeg begynte som leder ved enheten i januar 2021, og stortrives.

Vi har en flott gjeng med blanding av unge, men faglig dyktig og erfarne sykepleier med stå-på-vilje. Vi har til tider et høyt tempo og har hele tiden fokus på at det skal være trygt og forsvarlig å være på jobb. Vi har også faste kursdager der vi har faglig påfyll, både gjennom foredrag og praktisk trening på diverse utstyr og caser.

For meg er det avgjørende at mine medarbeidere føler seg trygge på jobb, både faglig og sosialt; at de trives, og føler seg sett og hørt.

Er du nysgjerrig og du synes det høres ut som en spennende arbeidsplass, er du hjertelig velkommen til å ta en uformell prat med meg.

Vi høres😊

Våre lokasjoner

Sykepleierne på Barneklinikken har en arbeidshverdag preget av høyt faglig nivå og stor variasjon i arbeidsoppgaver. Sykepleiere som jobber på barneklinikken må være løsningsorientert og tåle uforutsigbarhet.

Barnepasientene har alle somatiske sykdommer som befolkningen for øvrig, og Barneklinikken er derfor som et lite sykehus i sykehuset hvor pasient og pårørende alltid settes i fokus.

På barneklinikken har vi har tre enheter:

Nyfødtintensiv som behandler syke nyfødte og for tidlig fødte fra svangerskapsuke 26 og opp til tre måneder.

Barnemedisin, dagbehandling og poliklinikk: Behandler pasienter fra 0-16 år. Kronikere følges fram til 18-års alder

Barnehabiliteringen: Behandler barn fra 0-18år

Vårt kjennetegn:   

  • Vi er engasjerte og fleksible med korte beslutningslinjer, og gjennom trygghet, pålitelighet og glimt i øyet skaper vi gode muligheter for faglig utvikling og opplæring.
  • På vår arbeidsplass ser vi og oppmuntrer hverandre.
  • Hos oss får du kollegaer som vil at du skal trives og en jobb du kan føle deg trygg i.
  • På barneklinikken samarbeider vi på tvers av en mengde faggrupper og også på tvers av enhetene ved behov
Previous
Next
Les mer om våre ansatte og livet i Nordlandssykehuset her:

Livet i Nordlandssykehuset – Nordlandssykehuset

Les også om livet utenfor jobb her #NLSHfritid – Nordlandssykehuset

Følg oss gjerne på Facebook og Instagram.

Oversikt over ledige stillinger innenfor alle våre yrkesgrupper finner du her: Les mer