Å jobbe i ambulansen...

Å jobbe i ambulansen...

…innbefatter en rekke daglige gjøremål for å sikre at vi er klare og holder god beredskap. I tillegg til bil og utstyr, må vi vedlikeholde egne kunnskaper og ferdigheter. Vi må alltid være klare til å rykke ut med riktig utstyr og kompetanse. Dette reguleres av eksterne krav og interne systemer. På vakt er vi alltid på beredskap og klar for uttrykning.

Vi har døgnvakter med aktiv vakt på dagtid og «vakt på vaktrom» på kveld/natt. I tillegg kommer kurs, personalmøter o.l.

Hver enkelt må ha nødvendige kunnskaper og ferdigheter til å kunne undersøke og treffe livreddende tiltak. Vi må alltid være medmennesker og trygge i møte med pasienter som ofte står i en krise. Vi har mulighet til å hjelpe dem som trenger det som mest – og med det følger et stort ansvar. Det krever en egnethet og en kompetanse som vi vektlegger tungt ved ansettelse og videre opplæring.

Ledige stillinger

Område 6 – Indre Salten

  • Ambulansearbeider/Paramedisiner
    • 3 stillinger fast i 100 % i Beiarn
    • 2 stillinger fast i 100 % i Saltdal

Vi ønsker primært å ansette i fulle stillinger, men 50 % kan vurderes hvis ønskelig og mulig. Angi klart i din søknad hva du søker på med prioritet.

  • Tilkallingsvikarer i hele område 6 (Fauske, Saltdal, Beiarn)

Søknadsfrist: 8. januar 2023

Du innehar disse kvalifikasjonene

Utdanning:

Det er krav/ønske om følgende:

  • Autorisasjon som ambulansearbeider eller paramedisiner
    • Unntaksvis kan andre med annen helsefaglig utdanning og autorisasjon, som sykepleier, vurderes. Da blir prehospital erfaring, kunnskap og ferdigheter særlig vektlagt. Man må da kunne erverve seg autorisasjon for ambulansefaget innen 2 år. Vi oppfordrer til at man tar fagprøven i ambulansefaget. Dette gjelder kun for de faste stillingene, ikke tilkallingsvikariat. Disse må igjennom vår vikaropplæring for å få nødvendig ambulansefaglig kompetanse
  • Ønskelig med relevant videreutdanning, som paramedic, farmakologi, operative emner o.l.
  • Førerkort B
  • Førerkort utrykning (160)
    • Unntaksvis kan personell uten førerkort utrykning (160) vurderes, men man må da kunne ta dette innen avtalt tid for egen regning. Dette gjelder kun for de faste stillingene, ikke tilkallingsvikariat – men det er ønskelig

Erfaring:

Vi ønsker følgende erfaring fra medisinsk tjeneste:

  • Ambulansetjeneste
  • Annen prehospital/akuttmedisinsk tjeneste
  • Annen helsetjeneste

Vi ønsker også at du har erfaring fra operativ tjeneste i nødetat (helst ambulanse) eller annen del av redningstjenesten.

Personlig egnethet:

Vi ønsker at du er/har:

  • Pågangsmot
  • Lagspiller
  • God kommunikator
  • Problemløser
  • Lærevillig

Du evner å ta raske og gode beslutninger i operative situasjoner, alene og som del av en gruppe.

Du har kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse innen ambulansemedisin og ambulanseoperative emner. 

Du har en fysisk styrke og utholdenhet samt bevegelighet til å kunne utføre de oppgaver som må kunne forventes i operativ ambulansetjeneste, trygt og effektivt.

Vi tilbyr:

  • Dyktige kollegaer som vil lære deg mye
  • Varierte og spennende arbeidsoppgaver som vil utfordre deg og et arbeid hvor du får hjelpe de som trenger det mest
  • Moderne bilpark og utstyr
  • Lønn i henhold til gjeldende overenskomster

Søknad og videre vurdering

For å kunne vurdere alle søkere likt, saklig og rettferdig ber vi alle beskrive seg selv i forhold til denne utlysningsteksten, og dokumentere sin utdanning, erfaring og personlige egnethet ved en samlet CV med attester, bekreftelser o.l. vedlagt.

Vi ber om at tidligere og nåværende arbeidsforhold dokumenteres/attesteres og om referanser fra tidligere arbeidsgivere (jf. Hdir/Veileder ansettelse og Helsetilsynet/Rutiner ved ansettelse av helsepersonell)

Vi ønsker å gjøre en sammenliknende vurdering av alle søkernes kompetanse basert på: 

  • Søknad med CV, attester, bekreftelser o.l.
  • Referanser
  • Intervju i løpet av januar

De som får tilbud om stilling må kunne fremlegge utvidet politiattest for utstedelse av ID-kort til flyplass (jf. Luftfartstilsynet og BSL A 2-1 § 25-26)

Ambulanseavdelingen

Ambulansetjenesten er en del av Prehospital klinikk i Nordlandssykehuset HF. Klinikken er delt inn i 4 ulike avdelinger med Ambulansetjenesten, Akuttmottaket/Observasjonspost, Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) og Portørtjenesten. 

Ambulansetjenesten er lokalisert i Lofoten, Vesterålen og Saltenområdet, fordelt på seks områder med 20 ambulansestasjoner. Klinikken har også det medisinskfaglige ansvaret for sykehusets luftambulansetjeneste. 

Ambulanseområde 1 – Salten Sør

Som er Meløy og Gildeskål kommune og har stasjoner på Ørnes, Inndyr og Engavågen. Har i alt fire ambulanser, tre døgnbiler og én dagbil som er aktiv i ukedager.

Område 1 utfører totalt ca.1240 (2019-tall) oppdrag pr. år. For tiden har vi 22 stillingshjemler i 100% på ambulansebil, to lærlinger og én stiling administrativt/opplæring, og vi har et godt faglig og sosialt miljø med fantastiske kolleger.

Området ledes for tiden av assisterende enhetsleder Wenche Winje.
Tlf. 48 04 63 61
Wenche.Winje@nordlandssykehuset.no

Ambulanseområde 2 – Salten Midt

Som er Bodø Kommune og har stasjonene i Bodø og på Tverlandet. Område benytter 2 operative Mercedes Sprinter ambulanse plassert i Bodø og en Volvo XC90 ambulanse plassert på Tverlandet. I tillegg har Bodø 1 reserve Wolksvagen Caravelle ambulanse.

I 2020 hadde stasjonene 6.694 oppdrag i Bodø kommune har ca. 53.000 innbyggere.

I Bodø har vi for det meste oppdrag i bykjernen, mens Tverlandet har oppdrag som strekker seg ut i distriktene. På Bodøstasjonen går man 12 timers aktivt skift dagvakt eller nattevakt mens man på Tverlandet jobber døgnvakter i en kombinasjon av aktiv og passivt hvilende vakt. I Bodø har vi 18 ansatte og 1 lærling, samt 6 ansatte i 50% stilling. På Tverlandet har vi 7 ansatte.

Området ledes av enhetsleder Thomas Følvik.
Tlf. 90 66 38 65
Thomas.Folvik@nordlandssykehuset.no

Ambulanseområde 3 – Salten Nord

Som er kommunene Steigen og Hamarøy, har i alt fire ambulanser. Per tiden har vi stasjon på Oppeid, Innhavet og to stasjoner i Leinesfjord.

Område 3 utfører totalt ca. 800 oppdrag og kjører ca. 200 000 km pr år. For tiden er vi 24 ansatte, og vi har et godt faglig og sosialt miljø.

Området ledes av enhetsleder Magnar Marhaug.
Tlf. 97 69 38 09
Magnar.Johan.Marhaug@nordlandssykehuset.no

Ambulanseområde 4 – Lofoten

Som er Vågan, Vestvågøy og Moskenes kommune og har stasjoner i Svolvær, på Gravdal og Reine.

I Svolvær er det 14 ansatte og to lærlinger. To døgnbiler med ca. 1500 oppdrag pr år.

Gravdal har 14 ansatte og to lærlinger. To døgnbiler med ca. 2000 oppdrag pr år.

Reine har per tiden seks ansatte, og inngår i en rulleringsturnus med Gravdal. Én døgnbil med ca. 300 oppdrag pr år.

Vårt lokalsykehus i Lofoten ligger på Gravdal. Vi kan tilby et faglig og godt arbeidsmiljø med gode kolleger. I tillegg kan vi blant annet friste med en vill og vakker natur med eks toppturer, fjellklatring surfing, rafting, fisking.

Området ledes av enhetsleder Britt Ragna Rønning.
Tlf. 95 09 00 84
Britt.Ragna.Ronning@nordlandssykehuset.no

Ambulanseområde 5 – Vesterålen

Som er Sortland, Hadsel, Andøy, Øksnes og Bø kommune og har stasjoner på Sortland, Andenes, Åse, Stokmarknes, Myre og Bø.

Vi har følgende ressurser; Stokmarknes en døgn og en dagbil, Sortland døgnbil, Andenes døgnbil, Myre døgnbil, Straume døgnbil og Åse døgnbil.

I 2020 hadde vi 4179 oppdrag i området 5 som i snitt blir mellom 11-12 oppdrag i døgnet. Pr. tiden skal det være 55 ansatte inklusiv ledelse og lærlinger.

For øvrig er Vesterålen verdens flottest område på alle mulige måter.

Området ledes av enhetsleder Alf Ivan Pettersen.
Tlf. 95 19 27 78
Alf.Ivan.Pettersen@nordlandssykehuset.no

Ambulanseområde 6 – Salten Indre

Som er Fauske, Sørfold, Saltdal og Beiarn Kommune og har stasjoner på Fauske med to ambulanser, Saltdal med to ambulanser og Beiarn med én ambulanse

Vi utfører ca. 1900 oppdrag pr. år og er ca. 40 ansatte med operative, administrative og lærlinger.

Området ledes av enhetsleder Karl Christian Kviseth.
Tlf. 93 62 84 64
Karl.Christian.Kviseth@nordlandssykehuset.no

Liker du en variert og utfordrende arbeidshverdag, og er motivert for å gjøre en god jobb sammen med faglig motiverte medarbeidere? Vi søker ambulansearbeidere i Beiarn og Saltdal.