KARRIERE- OG UTVIKLINGSMULIGHETER

Karriere- og utviklingsmuligheter

For oss er våre ansatte vår viktigste ressurs. Derfor bygger vi trygge rammer og bistår med videreutvikling av den kompetansen du allerede har.

Nordlandssykehuset gir ansatte støtte og veiledning i gjennomføring av videreutdanning og spesialistutdanning. Vårt bibliotek har spesialkompetanse innen helsefaglig stoff. Vi er et moderne sykehus, og tar imot flere hundre studenter innenfor mange ulike studieretninger. Vi tar gjerne imot deg også!

Vårt foretak skal være preget av kvalitet, trygghet og respekt. Alle våre tjenester og alle våre valg skal ha pasientens beste som målsetting, og vi arbeider kontinuerlig for å forbedre våre tjenester. Som foretak forsøker vi å legge til rette for fagutvikling, kunnskapsdeling og livslang læring. Her har du noen av utviklingsmulighetene du finner hos oss.

Å sikre morgendagens kompetansebehov handler om å tilpasse seg endringer i arbeids- og samfunnsliv, og hvordan disse påvirker krav og behov til kompetanse i Nordlandssykehuset. Kontinuerlig kompetanseutvikling er derfor viktig, og handler om å utvikle kunnskaper, ferdigheter, evner og holdninger. Kompetanse kan tilegnes både teoretisk og praktisk, og gjør det mulig å utføre våre prioriterte oppgaver i tråd med foretakets krav og mål.

Årlig kartlegger vi foretakets kompetansebehov og utvikler planer og tiltak i henhold til dette. Behovene skal gjenspeile prioriteringer og tiltaksområder i Nordlandssykehusets strategiske utviklingsplan og/eller strategisk kompetanseplan.

Nordlandssykehuset gjennomfører årlig kartlegging av kompetansebehov i foretaket. Kartleggingen omfatter alle fagområder – både individuelle videreutdanninger og konkrete kompetansetiltak som kurs eller utdanningsprogram. Søknader om støtte til videreutdanning må gjøres i forbindelse med denne kartleggingen. De vurderes og prioriteres av egen klinikk/stab og vil deretter ses i sammenheng med strategisk kompetanseplan og sykehusets behov av foretaksledelsen.

Vi utlyser varierende antall utdanningsstillinger i spesialsykepleie i forbindelse med oppstart ved aktuelle studiesteder. Med utdanningsstilling får søker studentlønn for å gjennomføre videreutdanning, og stilling som spesialsykepleier i aktuelle enhet i bindingstiden.

Vanligvis må det søkes på utdanningsstilling parallelt med søknad om opptak ved universitetet.

Søknadsfrist på utdanningsstillinger blir annonsert på vår intranettside Pulsen rundt søknadsfristen ved studiestedet.

Vi tilbyr utdanningsstilling innen følgende fagområder: Anestesi, barn, intensiv, operasjon, kreft (ABIOK) og jordmor.

I tillegg tilbys det utdanningsstilling i psykisk helsearbeid til sykepleiere og ansatte med minimum 3-årig helse- og sosialfaglig bachelorutdanning.

Vi tilbyr lønn de tre første semestrene, til spesialsykepleier. Det vil også utlyses noen få stillinger til masteroppgaven.

Seksjon for kunnskapsbygging lyser ut fire utdanningsstillinger for spesialsykepleiere som ønsker å ta master.

Søknad til utdanningsstillingene skjer via søknadsskjema. Utvelgelse av søkere vil foregå i samarbeid med Seksjon for kunnskapsbygg og aktuelle enhetsledere. 

Målgruppe

Du er i slutten av tredje semester med master/-videreutdanning innenfor ABIOK, eller har fullført utdanningen tidligere og ønsker å sluttføre med en master.

Rammer for utdanningsstilling master
  • Vi tilbyr 3 måneder med 90 % tarifflønn.
  • Utdanningspermisjonen med lønn kan tas ut sammenhengende eller oppdelt. Dette gjøres i samråd med nærmeste leder.
  • Det gis reise- og oppholdsstipend til ansatte fra Lofoten og Vesterålen, samt studenter ved UiT inntil 7000 kr.
  • Studiet må avvikles innen budsjettåret 2022.
  • Bindingstid 6 mnd. For de som allerede er i et utdanningsforløp som spesialsykepleier, tillegges dette allerede avtalt bindingstid. Det vil si at total bindingstid økes fra 2 ½ år til 3 år.
  • Ved ikke fullført master kan Nordlandssykehuset kreve at allerede utbetalte midler tilbakebetales. Ved særskilte grunner kan hele eller deler av kravet frafalles.
  • Søker må levere en kort prosjektbeskrivelse for masterens tema med anbefaling fra nærmeste leder
Kriterier for tildeling utdanningsstilling master

Etter fullført studie skal den ansatte påta seg forbedrings- og fagutviklingsoppgaver i tråd med enhetens behov. I tillegg skal den ansatte også ha ansvar for, og gi veiledning til, sykepleiere i bachelor og masterutdanninger i sin enhet.

QI Nord/Forbedringsutdanning

Formålet med utdanningen er å gi sykehusansatte i alle ledd, kunnskap om hvordan de setter i gang, leder og gjennomfører forbedringsprosjekt som gir varig endring av tjenestene til det beste for pasienter, pårørende og medarbeidere.

Utdanningen består av syv dager fordelt på tre samlinger over 7-8 måneder. I mellom samlingene jobber deltakeren med sitt forbedringsprosjekt.

Forbedringsutdanningen legges opp slik at du lærer verktøyene samtidig som det gjennomføres et mindre forbedringsprosjekt på eget arbeidssted. Spennet for hvilke forbedringsprosjekter som egner seg er stort, og vi ønsker prosjekter fra alle deler av organisasjonen både klinisk og drift.

Læringsprinsippet for utdanningen er «all teach, all learn», som innebærer at alle deltar aktivt i øvinger og diskusjoner, og at alle deler kunnskap og erfaringer fra sitt eget forbedringsarbeid med de andre deltakerne under utdanningen. Det er høye krav til deltakeraktivitet siden man jobber med et eget forbedringsarbeid som case under utdanningen.

Kullene og antall deltakere har nå økt i omfang og fra kull fire arrangeres kullet både i Tromsø og i Bodø med 48 deltakere på hver lokalisasjon. QI Nord arrangeres to ganger i året, vår og høst. Det er avsatte plasser til hvert foretak og med tanke på kortest reisevei. Ved Nordlandssykehuset er ytterligere ti plasser satt av til LIS-leger som et krav i deres utdanning som lege.

Fordeling av plasser

Helgelandssykehuset: 10 plasser ved Bodø-kull

Finnmarksykehuset: 10 plasser ved Tromsø-kull

Sykehusapotek Nord: 2 plasser ved Bodø-kull og 2 plasser ved Tromsø-kull

Helse Nord: 2 plasser ved Bodø-kull og 2 plasser ved Tromsø-kull

Søknad til utdanning

Alle deltakere søker gjennom sin klinikkleder. Dette er for å sørge for lederforankring i deltakelsen. Søknadsfrist for vår-kullet pleier å være medio november, og frist for høst-kull er 10. juni.

Forbedringsveileder

Dette er også en regional utdanning med plasser fordelt på foretakene i regionen, for de som har fått forbedringskunnskap gjennom QI Nord eller annen relevant forbedringsutdanning. Forbedringsveiledere anses som en nødvendig ressurs og et viktig element i vellykket forbedringsarbeid.

Alle som har gått QI Nord eller tilsvarende kan melde seg på. Klinikksjef prioriterer deltakere fra sin klinikk.

Har du spørsmål? Send gjerne en e-post til kontinuerligforbedring@nordlandssykehuset.no

Les mer på Helse-Nord sine sider

Nordlandssykehuset har et modulbasert tilbud til opplæring og utvikling av ledere. De ulike modulene er:

  • Ledermobilisering – talentprogram for ansatte som ønsker å undersøke om ledelse passer for dem
  • Kompetanseplan NLSH-alle ledere i kompetanseportalen (egenstudier)
  • Velkommen som ny leder – halv-dags samling
  • HMS-grunnkurs (4 dager samling samt hjemmearbeidsoppgave tilsvarende 1 arbeidsdag)
  • Lederforum – 2 timers åpne møter en gang i måneden
  • Teambasert opplæring/kurs
  • Program for ledere som leder medarbeidere (nytt program med samlinger og deltakelse i refleksjonsgrupper – oppstart høsten 2024)
  • Program for ledere som leder medarbeidere (nytt program med samlinger og deltakelse i refleksjonsgrupper – oppstart juni 2024)

I programmene vil det jobbes med ulike tema, som feks ledelsesteori, endring og omstilling, kommunikasjon, motivasjon og identitet mm. Det vil være både interne og eksterne bidragsytere på de ulike temaene. Gjennom deltakelse i grupper på og mellom samlingene, vil du i tillegg få trening i å jobbe med lederutfordringer sammen med andre ledere. Alle tilbudene som ikke er program, vil i utgangspunktet rette seg mot alle ledere og ass. ledere på alle nivåer i vår organisasjon.

For ledere på nivå 1 og 2 vil det være tilbud om å delta på;

Felles topplederprogram

Felles topplederprogram for kommune- og spesialisthelsetjenesten er et samarbeid mellom de fire regionale helseforetakene, KS og Handelshøyskolen BI.

Du kan lese mer om dette her: https://www.spesialisthelsetjenesten.no/nasjonal-ledelsesutvikling/felles-topplederprogram 

Har du spørsmål til lederutvikling ved Nordlandssykehuset? Ta gjerne kontakt med oss:

Gry Mette Dahl, gry.mette.dahl@nordlandssykehuset

Å sikre morgendagens kompetansebehov handler om å tilpasse seg endringer i arbeids- og samfunnsliv, og hvordan disse påvirker krav og behov til kompetanse i Nordlandssykehuset.

Kontinuerlig kompetanseutvikling er derfor viktig, og handler om å utvikle kunnskaper, ferdigheter, evner og holdninger. Kompetanse kan tilegnes både teoretisk og praktisk, og som gjør det mulig å utføre våre prioriterte oppgaver i tråd med foretakets krav og mål.

Dersom du og/eller din avdeling har behov for ny eller forbedret kunnskap, tilbyr Seksjon for kunnskapsbygging hvert år økonomisk støtte til videreutdanning eller kompetansehevende tiltak som kurs eller interne utdanningsprogram. Tilbudet gjelder for alle enheter/staber og servicefunksjoner. Parallelt med søknad om økonomisk støtte må du huske å selv søke om studieplass.

Når kan du søke om økonomisk støtte?

Søknad om støtte til videreutdanning eller kompetansehevende tiltak må gjøres i forbindelse med Fagavdelingens årlige kartleggingen av kompetansebehov i foretaket. Kartleggingen administreres og ledes av Seksjon for kunnskapsbygging i løpet av januar/februar hvert år. Informasjon om kartleggingen annonseres på Pulsen og formidles til alle ledere.

Innsamling av kompetansebehov gjøres i første omgang i egen klinikk/stab, og klinikk/stabsleder gjør en prioritering av innkomne kompetansebehov. Fagavdelingen vil på bakgrunn av disse prioriteringene fordele økonomisk støtte ut fra årets budsjett.

For ansatte som søker om støtte til videreutdanning, må alle søknader inneholde informasjon om kostnader pr år det søkes for, antall permisjonsdager, samt motivasjon for søknaden og leders anbefaling.

Hvem og hvordan behandles søknadene?

Alle søknadene blir vurdert og prioritert av egen klinikk/stab og vil deretter ses i sammenheng med internt kompetansebehov mot Nordlandssykehusets strategiske kompetanseplan

Har du spørsmål om ordningen om støtte til videreutdanning kontakt oss på e-post eller tlf. 75 50 11 00.

Det er egen ordning for søknad om utdanningsstillinger for master- og videreutdanning innen spesialsykepleie i fagene anestesi, barn, intensiv, operasjon, kreft, jordmor og psykisk helsearbeid. 

Kompetanse for framtiden: (Klikk for å laste ned)

Mange av våre enheter ønsker å gi deg en forutsigbar og trygg innføring i din fremtidige sykepleierjobb. Dette gjør de gjennom å ansette deg som assistent til helgetillinger og ekstrahjelp ved siden av sykepleierstudiene. Ta kontakt med leder ved det fagområdet du ønsker å jobbe ved.

Kontaktinformasjon finner du på hver enkelt klinikkside under informasjon om de ulike enhetene her.

Som ferievikar i Nordlandssykehuset vil du bli en del av et inkluderende og hyggelig arbeidsmiljø, med interessante, varierte og utfordrende arbeidsoppgaver. Vi har behov for ferievikarer i flere yrkesgrupper hvert år og lyser ut mot slutten av året for neste sommer.

Er du ute etter ferievikariat, ta kontakt med:

Siri Sandbakk
Siri.Sandbakk@nordlandssykehuset.no
+47 75 50 15 95

eller

Caroline Engmark
Caroline.Engmark@nordlandssykehuset.no
+47 75 57 05 52

Nordlandssykehuset inngår avtale med studiestedene om praksisplasser for de ulike studiene. Vi forplikter oss til å bidra med veiledede praksisplasser i det antallet vi har avtalt. Dette administreres gjennom seksjon for kunnskapsbygging.

Studenter fra universiteter uten avtale som ønsker praksisplass ved Nordlandssykehuset må ta kontakt med seksjon for kunnskapsbygging for å inngå avtale:

Anita Holstad
anita.harsvik@nordlandssykehuset.no
+47 452 41 066

eller

Grethe Brobakk
grethe.brobakk@nordlandssykehuset.no
+47 75 57 06 18

Les mer om våre ansatte og livet i Nordlandssykehuset her:

Livet i Nordlandssykehuset – Nordlandssykehuset

Les også om livet utenfor jobb her #NLSHfritid – Nordlandssykehuset

Følg oss gjerne på Facebook og Instagram.

Oversikt over ledige stillinger innenfor alle våre yrkesgrupper finner du her: Les mer