Fødestua i Lofoten

Hvem er vi?

Fødestua i Lofoten er en jordmorstyrt kombinert føde-/barselenhet. Vi har gynekolog i døgnkontinuerlig beredskap, og har mulighet for nødkeisersnitt. I tillegg har vi både svangerskaps-, ultralyd- og gynekologisk poliklinikk, og utfører enkelte gynekologiske operasjoner. Vi har to fødestuer, hvor den ene er en «myk» fødestue, med mulighet for fødsel i badekar.

Enheten tar imot friske gravide fra hele Lofoten, og følger de nasjonale seleksjonskriteriene nøye. Vi selekterer alle gravide i uke 36, og planlegger og bestiller reise og opphold i forbindelse med fødsel. Jordmor følger også enkelte fødende til høyere nivå, når det er behov for dette, med ambulansefly eller helikopter, til fødeavdelingen i Vesterålen eller kvinneklinikken i Bodø. Vi har ca. 70-80 fødsler pr. år, hvorav rundt 50% av fødslene skjer i vann.

Ved enheten har vi god tid til våre fødende. En allsidig hverdag gjør at jordmødre i alle aldere trives, og det er et godt arbeidsmiljø. Vi har svangerskapspoliklinikk og følger de gravide som skal i spesialisthelsetjenesten, sammen med gynekolog. De friske gravide følges av jordmor i kommunen. Vi har svangerskapsgruppe en gang i uken, hver mandag. Der kan de gravide komme, som det passer, uten påmelding. Denne er veldig populær. Etterkontroll etter fødsel, gjør at både de fødende og jordmor får avsluttet på en veldig fin måte

Hvilke kvalifikasjoner ser vi etter?

  • Har norsk autorisasjon som jordmor
  • Behersker norsk skriftlig og muntlig, og det er nødvendig med minimum kjennskap til engelsk skriftlig og muntlig
  • Ultralydkompetanse er ønskelig

Personlige egenskaper

  • Du er selvstendig og har gode samarbeidsevner
  • Du trives i en selvstendig rolle, og som forstår viktigheten med godt samarbeid
  • Du er den tydelige og empatiske lederen i en føde- og barselsituasjon
  • Du er glad i fagområdet, og er nysgjerrig og sulten på ny kompetanse
  • Du ønsker å komme i et miljø som vektlegger faglig integritet og som har fokus på kvalitetsarbeid

De som får tilbud om stillingen må legge fram politiattest etter Lov om helsepersonell § 20a.

Hvorfor komme til oss?

Ved fødestua i Lofoten får du interessante arbeidsoppgaver i et godt faglig og kollegialt miljø. Vi har stort fokus på forbedringsarbeid, og gir våre medarbeidere muligheter for faglig og personlig utvikling.

Lofoten er et eldorado for fritidsaktiviteter. Her får du oppleve en vakker og unik natur rett utenfor døren, og finne både fysisk og psykisk balanse. Vi har vakre strender, og friskt, rent badevann. Innen kort avstand kan man sykle, padle, gå i fjellet, dykke, fiske, klatre, og meditere – og mye, mye mer. Vi har mange restauranter og kafeer, i ulike prisklasser, med god variasjon.

Velkommen som søker til fødestua i lofoten!