Barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling søker

Psykologspesialist/ psykolog til Autismeteamet

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Om Psykisk helse- og rusklinikken

Psykisk helse- og rusklinikken er lokalisert i Lofoten, Vesterålen og Salten, og omfatter alle tilbud ved Nordlandssykehuset innen psykisk helsevern, rusbehandling og rehabilitering. Klinikken yter tjenester for alle aldersgrupper og på alle nivåer i spesialisthelsetjenesten til befolkningen i Nordland. I tillegg er Helse Nord sitt regionale tilbud for voksne med spiseforstyrrelser organisert som en seksjon i klinikken.

Om Barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling

Barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling (BUPA) består av 5 polikliniske enheter; BUP – IS som er poliklinikk Indre Salten med kontor på Fauske, BUP- Vesterålen, BUP- Lofoten, BUP- Ytre Salten med kontor i Bodø og BUP- Meløy.

BUPA har 1 fagenhet organisert under poliklinikkene; Fanc (Fagenhet for autisme, nevropsykologi og BUP-CL) og et spiseteam organisert sammen med poliklinikken under egen seksjonsledelse, men med egne enhetsledere. I tillegg har BUPA 2 døgnenheter: Akuttenhet for ungdom og korttidsenhet for ungdom.

Tilbud ved poliklinikk omfatter undersøkelse, utredning, råd og behandling til barn og unge samt deres foresatte. I tillegg gis det veiledning til evtentuelt behandlingsapparat rundt klienten. BUPA vektlegger nært samarbeid mellom spesialistene i fagenheten, spiseteamet og døgnenhetene for å sikre best mulig kompetanse og behandling.

Om Autismeteamet

Fagenheten har som mål å spre mest mulig kunnskap om autisme og autismebehandling. Dette gjøres blant annet gjennom å:

  • Bistå i utredning og diagnostisering
  • Bidrar med behandling for barn og ungdom
  • Arrangere kurs og arbeidsseminarer om autisme
  • Forskning og fagutvikling

Autismeteamet er lokalisert i Bodø- BUPA- Neståsen.

Ledige stillinger i Autismeteamet

Autismeteamet for autismespekterdiagnoser er et spesialisert tilbud til barn og ungdom med diagnose innenfor autismespekteret og deres familier og nettverk, og har en lang tradisjon i BUPA- Nordland og har vært ett foregangsteam for evidensbasert utredning og behandling av autismespekterforstyrrelse. Teamet har som mål å spre mest mulig kunnskap om autisme og autismebehandling. Autismeteamet er organisert sammen med nevroteam og CL-team (FANC: Fagenhet for autisme, nevropsykologi og BUP-CL), BUPA- Nordlandssykehuset.

Autismeteamet tilbyr utredning og behandling av barn og ungdom med Autismespekterforstyrrelser. I tillegg foretas det psyko-edukasjon, ny- diagnosekurs og praktisk rettet opplæring av nærpersoner samt forskning, og man har samarbeid med andre forskningsmiljøer ved bl.a.  UNN -Tromsø og Nevsom Oslo. Man har også tett samarbeid med BUP- poliklinikkene i Nordlandssykehuset og Habiliteringen ved Helgelandssykehuset samt autismeforeningen.

Teamet driver noe ambulant virksomhet, men jobber også via digitale hjelpemidler og videokonsultasjoner. Dette innebærer et tett samarbeid med foresatte, ansatte i barnehage og skole. Oppfølgingsarbeidet ved hjemstedet involverer som regel habiliteringsteam, BUP eller PPT. Ansvarsgruppe rundt barnet koordineres av kommunal tjeneste.

Psykologspesialist / psykolog

Psykisk helse- og rusklinikk, Barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling, Autismeteamet, Nordlandssykehuset

Les mer om hva våre ansatte og livet i Nordlandssykehuset her:

Livet i Nordlandssykehuset – Nordlandssykehuset

Les også om livet utenfor jobb her #NLSHfritid – Nordlandssykehuset

Følg oss gjerne på Facebook og Instagram.

For mer info om livet i Bodø se Bodø i Vinden (www.bodo.no) og følg #NLSHfritid – Nordlandssykehuset på Instagram.