Vi søker overlege til HelseIArbeid-klinikken i Bodø

HelseIArbeid-klinikken

Om HelseIArbeid-klinikken

HelseIArbeid er et relativt nytt tilbud i spesialisthelsetjenesten og består to tiltak. Individtiltaket er poliklinisk virksomhet der formålet er å vurdere og følge opp personer med angst- og depresjonsplager og/eller muskel- og skjelettplager, og hvor personer står i fare for å bli sykemeldt eller nettopp har falt ut av jobb eller studier på grunn av sine plager.Det andre tiltaket er bedriftstiltaket. Dette er et tiltak som består av undervisning på arbeidsplasser på somatiske og psykiske helseplager.

Hovedformålet er å styrke inkluderingskompetansen i den enkelte bedrift og gi den enkelte ansatte kunnskapsbasert informasjon om alminnelige helseplager slik at plagene kan mestres bedre i hverdagen. I begge tiltakene samarbeider vi tett med personell fra NAV Arbeidslivssenter og fra det lokale NAV kontoret. Dersom du ønsker å lese noe mer om oss kan du følge disse lenkene: https://nordlandssykehuset.no/behandlinger/helse-i-arbeid

Vår hovedoppgave er å gi rask og samtidig avklaring og helsehjelp til personer med muskel-, skjelett- og psykiske plager, med mål om å stå i arbeid eller komme raskere tilbake i arbeid eller studier. Vi jobber helhetlig i møte med pasientene, med fokus på livsmestring og mobilisere ressurser hos våre pasienter.

Hvem er vi?

HelseIArbeid-klinikken er et tverrfaglig sammensatt team med psykologer og psykologspesialister, fysioterapeuter, helsesekretærer og sykepleier. Vi er samlokalisert med medarbeidere fra det lokale NAVkontoret og NAV arbeidslivssenter. En slik samlokalisering bidrar til tettere samarbeid, et spennende fagmiljø og en tverrfaglig avklaring og oppfølgning av pasientene, i tillegg til kontinuerlig videreutvikling og forbedring av våre tjenester. Vi samarbeider også tett med de øvrige avdelingene på Nordlandssykehuset.

Senteret huser også Regional Kompetansetjeneste for Arbeid og Psykisk Helse (RKAPH). Denne enheten har en høy forskningsaktivitet og har knyttet til seg ledende forskere på feltet Arbeid og helse fra inn- og utland. Tiltaket «Rask Psykisk helsehjelp» i regi av Bodø kommune og NAV personell holder også til i våre lokaler og inngår i etater vi samarbeider tett med. Samlet utgjør senteret et faglig og organisatorisk kraftsentrum rundt temaet arbeid og helse.

Previous
Next

Om stillingen

Vi søker en overlege i fysikalsk medisin og rehabilitering som er genuint opptatt av å få den som er sykemeldt, eller står i fare for å bli det, tilbake i jobb eller studier igjen. Overlegen vil være en sentral og viktig bidragsyter i arbeidet med å videreutvikle og forbedre helsetjenestene i det nye tverrfaglige behandlingskonseptet, og vil være nært knyttet opp mot det regionale medisinskfaglige nettverket og de øvrige fagressursene i klinikken.

Overlegens arbeidsoppgaver
De mest sentrale arbeidsoppgaver vil være som følger:

  • Klinisk arbeid knytte til avklaring og oppfølging av pasienter med muskel og skjelettplager
  • Medisinskfaglig rådgiver ved enheten
  • Inngå i et regionalt fagnettverk for Helse I Arbeid i Helseregion Nord

Kvalifikasjoner

  • Norsk autorisasjon som lege
  • Spesialist i fysikalsk medisin og rehabilitering
  • Revmatologer og spesialister i allmennmedisin kan også søke
  • Du behersker norsk muntlig og skriftlig

Ønskelig:

Helse i Arbeid har et nært samarbeid med enhet for fysikalsk medisin og rehabilitering (FMR). Det er svært ønskelig at overlege har kompetanse på og erfaring med spasmebehandling (botulinumtoksin / baklafonbehandling) og kan bistå FMR i denne behandlingen for pasienter som er henvist til FMR poliklinikk.

Personlige egenskaper
Vi søker en overlege som er komfortabel med å «tenke utenfor boksen» og som liker å jobbe i team.

  • Du ser verdien av å jobbe tverrfaglig, er opptatt av faglig utvikling og har interesse og engasjement til å bidra både faglig og sosialt.
  • Du er løsningsorientert og ikke er redd for å bidra på ulike arbeidsoppgaver. Det gjelder også oppgaver knyttet til forhold som ikke er rent faglige eller organisatoriske.
  • Du er god på å gjennomføre tildelte oppgaver, har evne til å arbeide selvstendig og med god evne til selvorganisering, og som er strukturert og ryddig.
  • Du er sosial og omgjengelig, og god på samarbeid med andre faggrupper og samarbeidspartnere.
  • Du er fleksibel: Fag- og organisasjonsutvikling er ikke helt på plass. Det er derfor nødvendig at du kan tolerere og håndtere usikkerhet over tid uten at dette påvirker din evne til å utføre arbeidsoppgaver eller din evne til samhandling med personer, faggrupper og etater.

Hos oss får du

  • Spennende og givende utfordringer i et tverrfaglig miljø
  • Mulighet til å videreutvikle et spennende nytt konsept
  • Mulighet for å kombinere arbeid med deltakelse i nasjonale og internasjonale forskningsprosjekter
  • Et godt arbeidsmiljø som består av personer fra ulike fagfelt og ulike etater som arbeider tett sammen om pasientbehandling og -oppfølging, og organisasjonsutvikling.
  • Mulighet for å være med på å skape helt nye samarbeidsarenaer og samhandlingsrutiner mellom ulike profesjoner og etater.
  • Mulighet for kurs og videreutdanning.
  • Mulighet for forskning.
  • Normalarbeidstid er mellom 08:00 til 16:00 med mulighet for fleksitid. Det er ingen vaktbelastning
  • En arbeidsplass preget av en flat struktur med mange møtepunkter for faglige og organisatoriske drøftinger

Vi tilbyr

  • Gunstige pensjons- og forsikringsordninger
  • Lønn iht. gjeldende overenskomster og avtaler
  • Et fantastisk omland med helt unike muligheter for friluftsliv.
  • Bodø er porten til destinasjoner som Lofoten, Vesterålen og Steigen. Alle områdene tilbyr unike naturopplevelser med kajakk, toppturer og turer i skog og mark

Vil du vite mer om hvordan det er å jobbe i Nordlandssykehuset, eller å bo og leve i Bodø og Salten-regionen? Ta gjerne kontakt med oss, eller semer informasjon på våre nettsidervår instagramkontoNyeBodø og Visit Bodø.

Søknadsfrist: 17.07.2022
 
Kontaktinformasjon: Enhetsleder Bernt Ole Hansen, tlf. 905 59 336
Vil du vite mer om hvordan det er å jobbe i Nordlandssykehuset, eller å bo og leve i Bodø og Salten-regionen?:

Ta gjerne kontakt med oss, eller se mer informasjon om; Livet i Nordlandssykehuset – Nordlandssykehuset

Livet utenfor jobb her #NLSHfritid – Nordlandssykehuset

Følg oss gjerne på Facebook og Instagram.

For mer info om livet i Bodø se Bodø i Vinden (www.bodo.no) og følg #NLSHfritid – Nordlandssykehuset på Instagram.