Vil du jobbe på lag med oss i en høyteknologisk klinikk, som er langt framme når det kommer til teknologi og utstyr?

Vi har ledig stilling for overlege radiologi og lege i spesialisering, radiologi. 

Om klinikken

Diagnostisk klinikk yter tjenester til alle ledd i helsevesenet.

Vi utfører medisinske laboratorietjenester herunder også patologi og obduksjoner, samt radiologiske og nukleærmedisinske undersøkelser for primær- og spesialisthelsetjenesten. Klinikken er lokalisert i Bodø, Lofoten og Vesterålen.

Klinikken er stor nok til å ha spesialiserte tjenester, men vi er små nok til at man som ansatt kan prøve ulike fagfelt hvis det er ønskelig. Vi legger til rette for at de av våre ansatte som ønsker det gis mulighet til å utøve eller delta i forskning innenfor sine fagfelt. Det er en godt sammensveiset klinikk hvor vi samarbeide på tvers av fag, avdelinger og yrker. Klinikken består av Bildediagnostisk avdeling, Laboratoriemedisinsk avdeling, Patologisk avdeling og har ca. 300 ansatte. Hos oss jobber det bioingeniører, laboratorieleger, molekylærbiologer, helsesekretærer, radiografer, radiologer, patologer og rådgivere.

Vi er en høyteknologisk klinikk, som er langt framme når det kommer til teknologi og utstyr. Kontinuerlig arbeider vi med å forbedre kvalitetssystemet vårt, og jobber for å holde personalet faglig oppdatert og utvikle utstyrsparken med ny teknologi. Pasientene skal være trygg på at vi leverer rett tjeneste til rett tid. Ved NLSH jobber vi systematisk og målrettet på tvers av klinikkene for å trene på samhandling mellom profesjonene med pasienten i fokus. Bildediagnostikk avdeling er en viktig brikke i dette arbeidet. I 2019 og 2021 vant vi forbedringsprisen til Helse Nord for prosjektene Team Slagalarm (2019) og Optimalisering av stråledose for kontroll av hjertefunksjon(2021). Se også video om Tema slagalarm her.

Bildediagnostisk avdeling

Bildediagnostisk avdeling består av enheter for radiologi i både Bodø, Lofoten og Vesterålen. I tillegg er det i Bodø egne enheter for nukleærmedisin og et brystdiagnostisk senter (BDS). Legene er plassert i egen stab under klinikksjefen, med avdelingsoverlegen som leder, men er nært knyttet til avdelingen og en integrert del av den daglige driften der.

Det gjøres et bredt spekter av undersøkelser, med røntgen, ultralyd, CT og MR på alle tre lokasjonene, samt karintervensjon, SPECT/scintigrafier og mammografi i Bodø.
Maskinparken er ny og oppgradert i forbindelse med oppussingen av sykehuset:

  • I Bodø har vi nå to nye MR-maskiner med 1,5T og 3T magnetfeltstyrke, to nye CT-maskiner, 2 nye skjelettlaber, nytt ultralydapparat og ny karintervensjonslab.
  • I Lofoten er det ny 1,5T MR-maskin og nytt ultralydapparat og det er planlagt utskiftning av både CT og skjelettlab i løpet av 1-2 år.
  • I Vesterålen er det planlagt en større oppgradering av MR-maskinen, i tillegg til at de har en relativt ny CT-maskin og skjelettlaber, samt et helt nytt high-end ultralydapparat.

Bodø er den største enheten, med 7 overleger på generell røntgen i tillegg til 1 intervensjonsradiolog og 2 mammaradiologer. Vi har også 3 nukleærmedisinere i delstillinger som er tilknyttet klinikken og som beskriver teleradiologisk. Det er per nå 9 LIS3. Her server vi alle avdelingene på sykehuset, inkludert kirurgi, ortopedi og medisin, i tillegg til barneavdeling med nyfødtintensiv avdeling, øye, ØNH og kvinneklinikken. Det er generelle røntgenmøter for flere av avdelingene, og i Bodø deltar radiologene også i de multidisiplinære tumormøtene (MDT) innen gastrokirurgi, urologi og lunge.

Lofoten og Vesterålen er begge mindre generellradiologiske avdelinger. Legestaben har 1 overlege på hver av lokasjonene, i tillegg til fast vikarinnleie av en overlege i Vesterålen. Det er ingen LIS3 disse stedene. Her gjøres de fleste typer undersøkelser innen røntgen, CT og ultralyd. Begge steder er det også MR, hvor MR-henvisninger og beskrivelser håndteres av legene i Bodø. Her er det begge steder daglige røntgenmøter for klinikerne.

Ansatte ved våre lokasjoner har dette å si om livet der de bor:

Bodø er en av Norges raskest voksende byer. Vi har fantastisk natur med både fjell, hav og strender og i tillegg et yrende kulturliv. Man kan bo i byen å ha kulturelle opplevelser i det nye kulturhuset Stormen, eller spise på en av byens fantastiske restauranter og likevel være midt i fantastisk natur med kort vei til spektakulære fjelltopper eller båtturer rundt i skjærgården. 

Vi har heller aldri kjedelig vær, og vi opplever ofte både vintervær og vårvær på samme dag. Om vinteren danser nordlyset og om sommeren har vi lyse netter med fantastisk midnattssol. 

Bodø kan by på en rekke aktiviteter for en hver smak. Fantastiske skimuligheter med både slalåmbakker og lysløyper, toppturer, klatring, kajakk, golf eller seiling. I tillegg er det gode muligheter for shopping og storbyliv for de som liker det.  

Flyplassen er lokalisert midt i byen, og det samme gjør sykehuset vårt som vi synes er passe stort. Stort nok til å gi varierte og interessante oppgaver, lite nok til at det er lett å be om samarbeid og kort vei til hjelp.

Stine Skog, avdelingsleder dagbehandling og poliklinikk Bodø

Les mer om Bodø her www.bodo.no

Å ankomme Lofoten fra havet eller lufta gir en uforglemmelig opplevelse, det er rett og slett magisk.

Og her ligger sykehuset, midt i Lofoten på øya Vestvågøy. Sykehuset er lokalsykehus for de fire Lofot-kommunene Moskenes, Flakstad, Vestvågøy og Vågan, med til sammen ca. 24.000 innbyggere.

Å bo og jobbe i Lofoten betyr kort vei til jobb, skole, butikk og barnehage. Om du må ta bussen, så stopper den like ved sykehuset. I Lofoten blomstrer kulturen. Vi har musikk-, kunst og teaterfestivaler og kunstnere med gallerier innenfor mange sjangre. Her hos oss møter fjellet havet, her kan du klatre og surfe, kjøre ski, kite og padle kajakk. Vi har kino og svømmehall, treningssenter og butikker. Og selvfølgelig – kort vei til flyplassen.

Sissel Juliussen, avdelingsleder kirurgisk avdeling Lofoten

«Vesterålen har alt man trenger og kan ønske seg både i arbeidstid og ikke minst på fritiden.

Livet i nord er en herlig blanding av vill, vakker og storslått natur, et frisinnet og inkluderende folkeslag, fravær av rushtrafikk og storbylivets mas og stress. Jeg savner tidvis det urbane bylivet i Oslo, men det går fort over, når man ser ut vinduet enten hjemmefra eller på kontoret – til praktfulle fjelltopper som bader i sollyset man bare har her nord for polarsirkelen.

Flere av mine tilflyttende kolleger blir værende i Vesterålen, slik som jeg; selv om planen i utgangspunktet kanskje bare var å jobbe her i et år. Det er til og med de som velger å komme tilbake etter å ha flyttet sørpå igjen Det er veldig godt å være ansatt og tilflytter i Vesterålen. Arbeidsmiljøet på sykehuset i Stokmarknes er godt og vi har spennende og varierende arbeidsdager. Noen dager er roligere enn andre og som på andre steder har vi også hektiske perioder. Vi har gode kolleger og ledere som faglig utfordrer og løfter samtidig som man føler seg ivaretatt. Fritiden her i Vesterålen er preget et svært aktivt turnuslegemiljø som både er kulturinteresserte og friluftsmennesker. Vi kan gå majestetiske fjellturer rett etter jobb, eller drive med klatring, padle i kajakk, gå på konserter ved Hurtigrutens Hus eller på Sortland og teater, møtes for et treff hvor vi nyter reker og øl på den lokale puben Rødbrygga m.m. Det er kort oppsummert svært enkelt å leve det gode liv i Vesterålen. Kom selv – du vil raskt skjønne hva jeg mener.»

Geir Brokstad, avdelingsleder Kirurgisk avdeling Vesterålen

Ledige stillinger

Overlege radiologi

Det er ledig 2 stillinger som overlege i radiologi ved Diagnostisk klinikk, Nordlandssyklehuset.

Lege i spesialisering - Radiologi

To ledige faste stillinger som lege i spesialisering radiolog, med arbeidssted Bodø.

Les mer om hva våre ansatte og livet i Nordlandssykehuset her:

Livet i Nordlandssykehuset – Nordlandssykehuset

Les også om livet utenfor jobb her #NLSHfritid – Nordlandssykehuset

Følg oss gjerne på Facebook og Instagram.

For mer info om livet i Bodø se Bodø i Vinden (www.bodo.no) og følg #NLSHfritid – Nordlandssykehuset på Instagram.