Avdeling for kreft og lindrende behandling

Vi søker nå nye dyktige kollegaer med på laget.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Ledige stillinger

Er du vår nye kreftoverlege? Kom til oss, da vel!

Avd for kreft og lindrende behandling, Nordlandssykehuset, Bodø

Det kommer stadig nye muligheter for kreftbehandling, som også medfører behov for flere onkologer. Vi ønsker derfor å forsterke vårt team med fast 2×100 % overlegestilling ved 

Avdeling for kreft og lindrende behandling, i tillegg har vi vikariat av kort eller lengre varighet. Vi oppfordrer også leger i spesialisering om å søke dersom en i løpet av 2022 er ferdig spesialist.   

Søknadsfrist: 30.04.22. 

Arbeidsoppgaver
  • Klinisk arbeid som onkolog
  • Tverrfaglig vurdering, utredning og behandling
  • Delta i klinisk behandlingsstudier/forskning/forbedringsarbeid
  • Veiledning og supervisjon av LIS
  • Undervisningsoppgaver
Kvalifikasjoner
  • Norsk autorisasjon som lege
  • Godkjent spesialist i onkologi eller at slik godkjenning vil foreligge i 2022.
  • Gode muntlige og skriftlige norsk kunnskaper
  • God skriftlig dokumentasjonsevne
  • Interesse for og/eller erfaring fra kliniske studier
Personlige egenskaper
  • Kommuniserer godt og kan tilpasse og formidle kompleks informasjon
  • God faglig vurderingsevne og kan arbeide målrettet og strukturert
  • Behandler pasienter og pårørende profesjonelt, respektfullt og empatisk, møter mennesker i krise på en god måte.
  • Evne til å bidra positivt både faglig og kollegialt
  • Evne til å jobbe effektivt og er løsningsorientert
  • Personlig egnethet vil bli vektlagt.
Vi tilbyr
  • Et givende arbeid med anledning til å utvikle seg personlig og faglig
  • Trivelig arbeidsmiljø
  • Primært arbeid på dagtid
  • Varierte arbeidsoppgaver innen onkologi
  • Et sykehus med bred faglig kompetanse og god kontakt mellom de forskjellige fagmiljøene.
  • Mulighet for deltakelse i forskning og forbedringsarbeid. 
  • En super by med det du trenger for et godt liv!
  • Oppgi i søknaden om det er fast stilling og/eller vikariat du søker på. 

Nordlandssykehuset HF (NLSH) har over 4000 medarbeidere med lokalisasjoner i Bodø, Lofoten og Vesterålen. Vi har sykehusfunksjoner på lokalt, fylkes- og regionalt nivå. Nordlandssykehuset er også en stor utdanningsinstitusjon for leger, psykologer, sykepleiere, bioingeniører og andre faggrupper i spesialisthelsetjenesten. Vi har et voksende forskningsmiljø både innen somatikk og psykiatriske fag.

Les mer om oss på våre hjemmesider

Avdeling for kreft og lindrende behandling

Avdelingen består av 5 enheter; Enhet for blodsykdommer og kreft, Enhet for stråleterapi, Palliativt team, leger kreft og Vardesenteret

Avdeling for kreft og lindrende behandling er organisert i Medisinsk klinikk og har 45 ansatte. Vårt legeteam består av 9 overleger og 3 leger i spesialisering, samt 1 overlege tilknyttet Palliativt team. Tre leger hos oss har bi-stilling ved Universitetet i Tromsø. Vi har et nært samarbeid med Kreftavdelingen ved Universitetssykehuset i Nord-Norge, samt andre avdelinger ved Nordlandssykehuset HF og Helgelandssykehuset HF.

Avdelingen tilbyr onkologisk behandling og oppfølging til kreftpasienter i store deler av Nordland (nedslagsfelt på 210 000 innbyggere). Avdelingens aktiviteter er per i dag hovedsakelig poliklinisk med stort fokus på tverrfaglig tilnærming og høy faglig kvalitet i klinisk arbeid. Forbedringsarbeid har en sentral plass i avdelingen. Fokuset framover vil også være bedre oppfølging av innlagte onkologiske pasienter. Overleger bidrar faglig i en eller flere av våre faggrupper som er brystkreft, melanom, GI-kreft, lungekreft, nevro.kreft og urologisk kreft. Vi har 2 strålemaskiner og tilbyr hovedsakelig palliativ strålebehandling, samt kurativ strålebehandling for brystkreft. Forskning er tett integrert i den kliniske hverdagen og avdelingens forskningsaktivitet omfatter deltakelse både i egne studier og en rekke i kliniske studier. Avdelingen skal være en god utdanningsinstitusjon for leger i spesialisering og siste års legestudenter.   

Vår avdeling jobber aktivt med forskning, faglig utvikling og forbedringsarbeid. I 2021 vant vi Pasientsikkerhetsprisen 2021 for vårt arbeid med digital symptomoppfølging av pasienter som mottar immunterapi.

Avdelingen har totalt 14 legestillinger; 9 overleger som spesialister innen onkologi og 3 LIS3 stillinger. 1 overlege ved palliativt team er spesialist i allmennmedisin. I tillegg er avdelingsleder spesialist innen onkologi. Alle overlegene har generell onkologisk kompetanse i tillegg til fordypning innen et eller flere fagområdet.

Kreft- og hematologisk poliklinikken er samlokalisert i Enhet for blodsykdommer og kreft på H4. Enheten har totalt ca. 15 behandlingsplasser og 5 polikliniske kontorer. Enheten har 8,6 kreftsykepleier stillinger. Kjernevirksomhet til avdelingen er poliklinikk og dagbehandling med ca. 10 500 polikliniske konsultasjoner og 3000 kurer gitt i løpet av et år. All kjemoterapi til voksne gis ved enheten. Utover dette har kreftavdelingen en omfattende tilsyns funksjon overfor kreftpasienter som er innlagt i sykehuset. Majoriteten av de onkologiske pasientene tilhører de store tumorgruppene: bryst-, lunge-, tykk-, endetarm- og prostatakreft, men de fleste diagnoser er representert: øvrige gastrointestinal kreft, ØNH, maligne melanomer, primære hjernekreft og kreft med ukjent origo. De fleste pasientene har avansert, ikke-kurabel kreftsykdom, men vi har også all adjuvant og neoadjuvant kjemoterapi ved brystkreft, tykk- endetarmskreft, kreft i magesekken og bukspyttkjertelen.

Enhet for stråleterapi har drift hverdager på dagtid. Enheten har 2 strålemaskiner, og har i løpet av et år i overkant av 5600 fremmøter. I tillegg til palliativ strålebehandling gis det kurativ strålebehandling for brystkreft. Enheten har et nært samarbeid med stråleenheten ved kreftavdelingen UNN. Enheten har 8 stråleterapeuter, 2 radiograf, 3 fysikere, 1 kreftsykepleier, 2 helsesekretærer, 1,5 ingeniør. Pasientene som er til strålebehandling er enten poliklinisk (bor hjemme eller på pasienthotellet), innlagt i stråleseng (2 egne strålesenger lokalisert på indremedisinsk sengepost) eller innlagt på annen sengepost ved Nordlandssykehuset Bodø.

Palliativt tema er en egen enhet i avdelingen. De yter palliativ omsorg til alle typer pasienter som er innlagt eller hjemme (ambulant tjeneste). Mye av virksomheten består også av veiledning og undervisning av annet helsepersonell. Teamet består av 1 lege (100 %), 1 kreftsykepleier (100 %), 1 fysioterapeut (100 %), 1 smertesykepleier (50 %), psykolog (100%) og prest. Ergoterapeut og ernæringsfysiolog er tilknyttet ved behov.

Vardesenteret er en møteplass for de som føler seg berørt direkte eller indirekte av kreftsykdom. Senteret ble etablert august 2013 og driftes som et partnerskap mellom Nordlandssykehuset og Kreftforeningen. Her er det ansatt en koordinator (100 %) og konsulent (80 %). Frivillige og likepersoner utgjør en viktig ressurs ved senteret.

Medisinsk klinikk består av ni avdelinger fordelt mellom våre lokalisasjoner i Bodø, Lofoten og Vesterålen. Medisinsk klinikk har totalt 750 ansatte og innehar spesialister i de fleste indremedisinske spesialitetene samt akutt og mottaksmedisin, nevrologi, hud, onkologi, reumatologi og fysikalsk medisin og rehabilitering. Medisinsk klinikk har i tillegg til sin funksjon som lokalsykehus, en rekke fylkesfunksjoner (gammel sentralsykehusfunksjon) og noen regionale funksjoner som utredning og behandling av sykelig overvekt.

Ved medisinsk klinikks lokalisasjon i Bodø er det fire sengeposter med til sammen 76 senger og en medisinsk overvåkning. I tillegg disponerer klinikken senger i observasjonsenheten som ligger i tilknytning til akuttmottaket.

Medisinsk klinikk i Vesterålen har sengepost med 25 sengeplasser, en akutt slag og rehabiliteringsenhet, intensivsenger, poliklinikk, dialyse og dagbehandling. I tillegg driftes en kjemoterapienhet i samarbeid med Kirurgisk klinikk.

I Lofoten har medisinsk klinikk har sengepost med 23 sengeplasser fordelt på to poster og en overvåkningsenhet som inkluderer fire er øremerkede slagenheten og en psykiatrisk kriseseng. I tillegg har Lofoten 9 dialyseplasser. Medisinsk klinikk Lofoten har nært samarbeid med kreftpoliklinikk, hvor også medisinsk klinikk bidrar inn med legeressurser ved behov.

Klinikken har utstrakt dag -og poliklinisk behandling og har høy aktivitet gjennom året med rundt 86500 konsultasjoner.

Det drives utbredt ambulering av spesialistkompetanse i flere fagområder til fra Bodø lokalisasjonene i Lofoten og Vesterålen.

Nordlandssykehuset har utdanningsansvar for de siste to studieårene for ca ¼ av de medisinske studentene ved Universitetet i Tromsø (UiT), dvs 24 studenter på hvert av studieårene. Legene i Klinikken deltar i undervisningen av disse i henhold til plan som samsvarer med den undervisningen som gis i Tromsø. Sjette års medisinerstudenter avlegger embetseksamen i Bodø. En rekke leger ved Klinikken har bistilling ved UiT og har ansvar for gjennomføringen av undervisning og eksamen.

Bodø, byen vår som byr på det meste

Bodø) er en by og kommune i landskapet Salten i Nordland fylke. Bodø er Nordlands største by og kommune med sine ca 52 000 innbyggere og er administrasjonssenter i fylket.

Bodø kommune ligger sentralt midt i fylket og ute ved kysten. Bodø er en del av landskapet og regionen Salten i Nord-Norge.

Bodøs historie strekker seg tilbake til steinalderen da stabile fiskefangster gjorde Saltstraumen til Bodøs eldste bosetning. Det som er indre by i dag har vært strandområder. Da vannet trakk seg tilbake, ble de store flate områdene ytterst på Bodøhalvøya gradvis omgjort til dyrka mark. Det stabile fisket bidro til at Bodø fikk bystatus 20. mai 1816. Dette var for å skape en kjøpstad i nærheten av Lofoten, slik at fisken ikke måtte gå gjennom Bergen først, som foreløpig hadde et monopol på saltvannsfiskeriet. Først i 1860-årene, da sildefisket kom, ble Bodø en merkbar by på norgeskartet. Bodø ble gjenreist etter andre verdenskrig, og tettbebyggelsen har siden vokst betydelig utover det tradisjonelle sentrumsområdet.

I senere tid har Bodøs næringsliv blitt mindre basert på fiskeri, selv om det fortsatt er en viktig næring, og har gått mer over på forretningsrelaterte bedrifter og administrering. Bodø Næringsforum hadde i 2013 rundt 250 registrerte medlemsbedrifter. Blant de største arbeidsplassene er Nordland fylkeskommune, Nordlandssykehuset og Nord universitet. Bodø er også sete for en rekke nasjonale, regionale og lokale bedrifter innen offentlig og privat sektor, blant annet Nordland politidistrikt, Salten tingrett og Salten Brann IKS.

Bodø, som ligger ytterst på en halvøy ut mot Vestfjorden, har hatt en strategisk viktig posisjon innenfor fiskeriet og kystvirksomheten. Bodø har på den måten blitt et naturlig knutepunkt mellom havet og de omkringliggende grendene. Denne plasseringen bidro også til å gi Bodø kjøpstadsrettigheter tidlige på attenhundretallet og var med på å gjøre Bodø til det viktige senteret byen er i dag.

Som resten av Nordland, dominerer fjorder og fjell kommunen, med flate og dyrkbare flater langs kyststripa, samt i daler skapt av isbreer fra siste istid. I nord avgrenses Bodø av Sørfolda, mens grensen i sør går langs fjellområdene sør for Saltenfjorden-Skjerstadfjorden, som også splitter kommunen geografisk i to deler. Innenfor kommunegrensene ligger også Misværfjorden og Misværdalen, som den sørlige enden på kommunen. Øst for byen deles Bodøhalvøya i to av Vatnvatnet, noe som har skapt en tilnærmet flat dal helt fra Hopen ved Tverlandet og nordover til Sørfjorden. Rett nordøst for Vatnvatnet ligger Heggmovatnet. Det største er Gjømmervatnet, sør i kommunen, mens det bynære Soløyvatnet er nest størst. Området rundt Soløyvatnet er preget av lange og skogkledde åser, som danner Bodømarka, som kan avgrenses mot Rønvik bydel i vest. Dette er et populært friluftsliv- og rekreasjonsområde. Saltstraumen, som er verdens sterkeste tidevannsstrøm, er sør i kommunen. Et kjent motiv er Saltstraumen bru med Børvasstindan i bakgrunnen. Bodø har også verdens tetteste populasjon av havørn.

Bodø ligger nord for polarsirkelen og har lyse sommernetter med midnattssol i perioden 30. mai til 12. juli.

Bodø har offisielt ikke mørketid, men fjell sørvest for byen gjør at solen er borte i perioden 1. desember til 10. januar. Disse variasjonene gir et unikt lys, og det er ikke uten grunn at Bodø ofte bruker slagordet Bodø By Light

https://no.wikipedia.org/wiki/Bod%C3%B8

«Bodø er en av Norges raskest voksende byer. Vi har fantastisk natur med både fjell, hav og strender og i tillegg et yrende kulturliv. Man kan bo i byen å ha kulturelle opplevelser i det nye kulturhuset Stormen, eller spise på en av byens fantastiske restauranter og likevel være midt i fantastisk natur med kort vei til spektakulære fjelltopper eller båtturer rundt i skjærgården.

Vi har heller aldri kjedelig vær, og vi opplever ofte både vintervær og vårvær på samme dag. Om vinteren danser nordlyset og om sommeren har vi lyse netter med fantastisk midnattssol.

Bodø kan by på en rekke aktiviteter for enhver smak. Fantastiske skimuligheter med både slalåmbakker og lysløyper, toppturer, klatring, kajakk, golf eller seiling. I tillegg er det gode muligheter for shopping og storbyliv for de som liker det

Flyplassen er lokalisert midt i byen, og det samme gjør sykehuset vårt som vi synes er passe stort. Stort nok til å gi varierte og interessante oppgaver, lite nok til at det er lett å be om samarbeid og kort vei til hjelp.»

Stine Skog, avdelingsleder dagbehandling og poliklinikk ved NLSH Bodø

Les mer om den fantastiske og spennende byen vår og alle mulighetene den byr på her www.bodo.no

Livet i Nordlandssykehuset

Les også litt mer om hva våre ansatte bruker fritiden og lokalområdene våre på her Livet i Nordlandssykehuset

Og følg #NLSHfritid på Instagram