Ledig stilling som

GASTROKIRURG

I Nordlandssykehusets totalombygde lokaler, møter vi Torunn Nestvold, overlege ved Kirurgisk klinikk. Vi går omvisning gjennom de lyse gangene på sengeposten, mens medarbeidere snur seg, hilser og smiler. Selv om den hyggelige og rolige atmosfæren på avdelingen gir inntrykk av at hverdagen på sengepost er rolig og tilbakelent, er det stor trafikk og hektisk mellom slagene.

På gangen går vi forbi kirurg Camilla Aune, som er på vei for å hilse på sin neste pasient. Han skal opereres for brokk like etterpå, i noen etasjer over. Også der, på operasjonsstuen er det flunkende nytt. Stuene er total integrert og har ergonomisk belysning – det meste en kirurg kan ønske seg. Sammen med topp moderne utstyr, står samarbeidet mellom kirurgene høyt. Stemningen under inngrepet er munter, men samtidig skjerpet.

– Kommer du til oss, blir du møtt med en gjeng gastrokirurger på gastro som har jobbet sammen lenge, og vet hva hverandre står for, forteller Nestvold.

Samarbeidet oss i mellom er et viktig knutepunkt for at arbeidet skal gå på skinner. Egen utvikling og kvalitet på arbeidet er noe alle er opptatt av.

– Derfor er det lav terskel for å be om råd. Vi spør alltid hverandre, og har aldri følelsen av å være alene om ansvaret, legger hun til.

PÅ GASTRO

Arbeidsområdene på gastro er mange, og dagene travle og innholdsrike…

På gastrokirurgisk seksjon har de ansvaret for rundt 18 senger. Blant dem er det en god del kreftpasienter under lindrende behandling. Teamet består av fire gastrokirurger med vinkling mot colorectal kirurgi, og to kirurger med øvre gastro kirurgi og bariatrisk kirurgi.

«I tillegg har vi en ganske stor aktivitet på gastrolab. Det er det ikke alle gastrokirurger som gjør – men her hos oss får alle opplæring i det som trengs» sier Nestvold.

Seksjonen har også ansvar for en god del av undervisningen i de aktuelle fagene for medisinstudenter på sitt 5- og 6 studieår.

Med slike dager er det en stor fordel å trives i turnus. Til tross for at flere av kirurgene er småbarnsforeldre, er sykefraværet lavt. En god kombinasjon av driv og trivsel i staben, men også solid støtte hjemmefra.

Målet fremover, er å øke staben til å bidra til lik behandling i Lofoten og Vesterålen, som i Bodø. En større stab hos Nordlandssykehuset i Bodø, vil gi økt støtte til lokalsykehus ute i distriktet.

FRA UNIFORM TIL FJELL OG SJØ

Fra uniform i operasjonsstua, til fjell og sjø…

Veien fra jobben og ut i friluftslivet er nesten skremmende kort. Nordlandssykehuset i Bodø ligger så sentralt, at mange kan sykle fra dør til heis på bare noen minutter. Etter en hektisk arbeidsdag, velger mange å ty til avkobling ute i den friske naturen som byen har – i umiddelbar næhet.

Flere av kirurgene ved Gastrogirurgisk seksjon har båt, og tar gjerne middagen med ut på sjøen, eller til en gjemt strandperle ikke langt unna. Andre foretrekker å klarne hodet på joggetur i Bodømarka. Mulighetene er mange – og de er rett utenfor døra.

Se mer om Bodø – «mulighetens by» i  Bodø i Vinden

KONTAKT

Er du gastrokirurg og lurer på hvordan det er å være en del av teamet på Gastroen, tar du en uformell kontakt for å diskutere ulike muligheter.

Torunn Kristin Nestevold

Leder avdeling for leger og klinikkoverlege
Tlf: +47 950 19 528
Torunn.Kristin.Nestvold@Nordlandssykehuset.no

Camilla Aune

Seksjonsoverlege gastrokirurgisk seksjon
Tlf: +47 906 51 811
Camilla.Aune@nordlandssykehuset.no

Gunn Hege Valøy

Konstituert klinikksjef kirurgisk klinikk
Tlf: +47 75 57 01 17
Gunn.Hege.Valoy@nordlandssykehuset.no