Vi søker: Overlege og Lege i spesialisering, Medisinsk biokjemi, Diagnostisk klinikk

Om klinikken

Diagnostisk klinikk yter tjenester til alle ledd i helsevesenet.

Diagnostisk klinikk yter tjenester til alle ledd i helsevesenet. Vi utfører medisinske laboratorietjenester herunder også patologi og obduksjoner, samt radiologiske og nukleærmedisinske undersøkelser for primær- og spesialisthelsetjenesten. Klinikken er lokalisert i Bodø, Lofoten og Vesterålen.

Klinikken består av Bildediagnostisk avdeling, Laboratoriemedisinsk avdeling, Patologisk avdeling og har ca. 300 ansatte. Hos oss jobber det bioingeniører, laboratorieleger, molekylærbiologer, helsesekretærer, radiografer, radiologer, patologer og rådgivere.
Diagnostisk klinikk er stor nok til å ha spesialiserte tjenester, men vi er små nok til at man som ansatt kan prøve ulike fagfelt hvis det er ønskelig. Vi legger til rette for at de av våre ansatte som ønsker det gis mulighet til å utøve eller delta i forskning innenfor sine fagfelt.

Vi arbeider kontinuerlig med å forbedre kvalitetssystemet vårt, holde personalet faglig oppdatert og utvikle utstyrsparken med ny teknologi. Pasientene skal være trygg på at vi leverer rett tjeneste til rett tid.

Ved Nordlandssykehuset jobber vi systematisk og målrettet på tvers av klinikkene for å trene på samhandling mellom profesjonene med pasienten i fokus. Diagnostisk klinikk er en viktig brikke i dette arbeidet. Klinikken er akkreditert i henhold til NS-EN ISO15189

Lege i spesialisering, Medisinsk biokjemi

Spesialistutdanningen i Medisinsk Biokjemi omfatter områdene generell biokjemi, belastningsundersøkelser, koagulasjonsanalyser, hematologi, hormonanalyser, proteinanalyser inkludert serum og urin elektroforeser, spesialanalyser inkl. porfyrinanalyser, allergologiske og immunologiske analyser, massespektrometriske analyser, molekylærbiologiske analyser, kvalitetssikring og metodeverifisering i laboratoriet. Nordlandssykehuset HF tilbyr hele spesialiseringen og opplæring i alle læringsmål i Medisinsk biokjemi ved Nordlandssykehuset HF, Bodø, som ble gruppe I avdeling i medisinsk biokjemi fra 2008.

Laboratoriemedisinsk avdeling består av laboratorier ved tre lokalisasjoner: Bodø, Lofoten og Vesterålen. Laboratoriene i Bodø består av Sentrallaboratoriet, Molekylærbiologisk enhet og Bakteriologisk enhet. Laboratoriene er akkreditert av Norsk akkreditering. LIS skal rotere gjennom alle seksjoner ved Laboratoriemedisinsk avdeling som utfører biokjemiske analyser for å oppnå alle læringsmål. LIS skal også hospitere 3 dager ved fagområde mikrobiologi i Nordlandssykehuset Bodø og 3 dager ved Laboratoriene ved Universitetssykehuset i Nord-Norge, Tromsø. Det er inngått avtaler om å kunne ta den kliniske del av spesialiseringen i medisinsk biokjemi ved alle relevante klinikker i Nordlandssykehuset HF.

Les hele utdanningsplanen her:  https://nordlandssykehuset.no/fag-og-forskning/utdanning-og-kompetanseutvikling/leger-i-spesialisering/utdanningsplaner/medisinsk-biokjemi#om-utdanningslopet

Det er ledig 1 vikariat som LIS i medisinsk biokjemi i Diagnostisk klinikk, Nordlandssykehuset, med arbeidssted Bodø.  Tiltredelse så snart som mulig. 

Diagnostisk klinikk omfatter fagområdene immunologi og transfusjonsmedisin, medisinsk biokjemi, medisinsk mikrobiologi, nukleærmedisin, patologi og radiologi. Klinikken yter service for sykehus og primærhelsetjenesten i nedslagsfeltet for Nordlandssykehuset HF og delvis også for nabohelseforetakene. Faglig rådgivertjeneste står i sentralt i profilen.

I 2007 flyttet laboratoriespesialitetene inn i nytt bygg med modernisert og strømlinjeformet utstyr. Samarbeid mellom laboratoriespesialitetene blir tillagt stor vekt. Gjennom ny organisasjonsstruktur har klinikken ønsket å bygge opp en laboratorieorganisasjon som prioriterer utvikling, kvalitetssikring og kompetansebygging. Ny lab-automasjon kom på plass i 2020.

For fagområdet medisinsk biokjemi er virksomheten omfattende og dekker de aller fleste deler av faget. Avdelingen har 1 avdelingsoverlege, 3 overlegestillinger og 1 stilling for lege i utdanning.

Ved vår avdeling tilbyr hele spesialistutdanningen i Medisinsk biokjemi. For oppnåelse av ett læringsmål er det aktuelt med noen dagers hospitering ved UNN , slik beskrevet i utdanningsplan for fagområdet, les denne her

Arbeidsoppgaver
  • Opplæring i svarutgivelse og tolkning av diverse analyser inkludert serum og urin proteinelektroforese, isoelektrisk fokusering av spinalvæske proteiner og svarutgivelse av hematologiske cytogrammer etter leukocytt differensialtelling. I tillegg svare ut belastningsundersøkelser, noen hormon analyser, samt spesialanalyser som katekolaminer og porfyriner.
  • Svare på telefoner fra rekvirenter i og utenfor sykehuset. Opplæring i kvalitetsarbeid og deltagelse i intern undervisning. 
  • Utdanningskandidat har personlig veileder og følger godkjent individuelt utdanningsprogram. Det vil være mulig å kombinere utdanning med forskning.
Kvalifikasjoner
  • Norsk autorisasjon som lege.
  • Må ha gode norskkunnskaper,
  • De som har arbeidserfaring fra LIS-stilling i medisinsk biokjemi vil bli foretrukket.
  • Erfaring fra legearbeid i Blodbank vil bli vektlagt.
Personlige egenskaper
Ansvarsbevisst og med interesse for diagnostikk og utredning av ulike sykdommer. 
Vi tilbyr
  • En variert og spennende arbeidsplass, der du vil bli en del av et effektivt arbeidsmiljø, med faglige kompetente kollegaer.
  • Ny og moderne maskinpark 
  • Medlemsskap i pensjonsordning, 2 % pensjonstrekk, gruppelivsforsikring og ulykkesforsikring.
  • Lønn etter avtale.
  • Nordlandssykehuset er en IA-bedrift
  • Fantastisk natur med store turmuligheter
  • Oppegående kulturliv
Kontaktinformasjon
Ole Lars Brekke
Avdelingsoverlege
+47 414 51 690
ole.lars.brekke@nordlandssykehuset.no
 
Søknadsfrist: 09.05.2021
 
 
 

Overlege, medisinsk biokjemi

Som overlege hos oss blir du en del av en avdeling som har 1 avdelingsoverlege, 3 overlegestillinger og 2 stillinger for lege i utdanning, og vi tilbyr hele spesialistutdanningen i medisinsk biokjemi. Som Legespesialist hos oss skal du bidra med kvalitetssikring av analyser for Nordlandssykehuset HF, Bodø, Lofoten og Vesterålen. Du skal også ta del i utdanningen av LIS innenfor fagfeltet. Gjennom ny organisasjonsstruktur har klinikken ønsket å bygge opp en laboratorieorganisasjon som prioriterer utvikling, kvalitetssikring og kompetansebygging. Vi har topp moderne lokasjoner og utstyr og er akkreditert for en rekke analyser. Vi jobber nå med utvidelse av akkrediteringsomfanget. For fagområdet medisinsk biokjemi er virksomheten omfattende og dekker de aller fleste deler av faget.

Diagnostisk klinikk omfatter fagområdene immunologi og transfusjonsmedisin, medisinsk biokjemi, medisinsk mikrobiologi, nukleærmedisin, patologi og radiologi samt smittevern. Klinikken yter service for sykehus og primærhelsetjenesten i nedslagsfeltet for Nordlandssykehuset HF og delvis også for nabohelseforetakene. Faglig rådgivertjeneste står i sentralt i profilen.

I 2007 flyttet laboratoriespesialitetene inn i nytt bygg med modernisert og strømlinjeformet utstyr. Samarbeid mellom laboratoriespesialitetene blir tillagt stor vekt. Gjennom ny organisasjonsstruktur har klinikken ønsket å bygge opp en laboratorieorganisasjon som prioriterer utvikling, kvalitetssikring og kompetansebygging.

Avdeling for laboratoriemedisin er akkreditert for en rekke analyser og arbeider med utvidelse av akkrediteringsomfanget.

For fagområdet medisinsk biokjemi er virksomheten omfattende og dekker de aller fleste deler av faget. Avdelingen har 1 avdelingsoverlege, 3 overlegestillinger og 2 stillinger for lege i utdanning, og vi tilbyr hele spesialistutdanningen i medisinsk biokjemi.

Arbeidsoppgaver
  • Arbeide som spesialist medisinsk biokjemi for Nordlandssykehuset HF, Bodø, Lofoten og Vesterålen
  • Arbeid med svarutgivelse av analyser
  • Arbeid med kvalitetssikring av analyser for Nordlandssykehuset HF, Bodø, Lofoten og Vesterålen
  • Bidra i spesialistutdanningen av nye LIS leger
Kvalifikasjoner
  • Norsk autorisasjon som lege
  • Må ha gode norskkunnskaper
  • Godkjent spesialist i medisinsk biokjemi eller arbeidserfaring fra medisinsk biokjemi
  • Erfaring med forskning er en fordel
Personlige egenskaper
  • Faglig interesse og engasjement
  • Gode kommunikasjons og samarbeidsevner
  • God arbeidskapasitet
  • Lojalitet til beslutninger og prosesser på ulike nivåer
Vi tilbyr
  • Lønn i henhold til avtale
  • Gode pensjons- og forsikringsordninger
  • Hjelp med bolig
  • Trivelig arbeidsmiljø og høyt faglig fokus
  • Fantastisk natur med varierte turmuligheter
  • Et yrende kulturliv
  • IA- bedrift (inkluderende arbeidsliv)
Kontaktinformasjon
Ole Lars Brekke
Avdelingsoverlege
+47 414 51 690
ole.lars.brekke@nordlandssykehuset.no
 
Søknadsfrist: 09.05.2021