Nordlandssykehuset HF søker klinikksjef til Diagnostisk klinikk

Ta gjerne kontakt for en uformell prat om stillingen og mulighetene
– eller meld din interesse, helt uforpliktende.

Om Nordlandssykehuset HF

Nordlandssykehuset HF har over 4000 medarbeidere med lokalisasjoner i Bodø, Lofoten og Vesterålen. Vi har sykehusfunksjoner på lokalt og regionalt nivå. Nordlandssykehuset er også en stor utdanningsinstitusjon for leger, psykologer, sykepleiere, bioingeniører og andre faggrupper i spesialisthelsetjenesten. Vi har et voksende forskningsmiljø.

Nordlandssykehuset HF skal være et sykehus preget av kvalitet, trygghet og respekt. Alle våre tjenester og alle våre valg skal ha pasientenes beste som øverste målsetting og vi vil arbeide kontinuerlig for å forbedre våre tjenester.

Om Diagnostisk klinikk

Klinikken er lokalisert i Bodø, med enheter også i Lofoten og Vesterålen, og består av 4 avdelinger; Bildediagnostisk avdeling, Laboratoriemedisinsk avdeling, Patologisk avdeling og Medisinteknisk avdeling.

Diagnostisk klinikk omfatter spesialitetene immunologi og transfusjonsmedisin, medisinsk biokjemi, nukleærmedisin, radiologi, patologi og medisinsk mikrobiologi. Klinikken yter service for sykehus og primærhelsetjenesten i nedslagsfeltet til Nordlandssykehuset HF og delvis også for nabohelseforetakene. Medisinskfaglig rådgivning står sentralt i profilen til klinikken.

Klinikken er akkreditert etter NS-EN ISO 15189 Medisinske laboratorier – krav til kvalitet og kompetanse.

Klinikksjefens arbeidsoppgaver

Klinikksjefen har hovedarbeidssted i Bodø og utgjør sammen med direktører og øvrige klinikksjefer foretakets sentrale ledergruppe. Klinikksjefen skal være en god lagspiller og være delaktig i å utøve et helhetlig ansvar for den samlede virksomhet innen foretakets mål, rammer og verdigrunnlag. Foretakets ledelsesmodell skal ivareta et helhetsperspektiv, et godt og sammenhengende pasienttilbud, faglig robusthet, godt arbeidsmiljø, og evne til å finne løsninger innenfor avtalte økonomiske rammer.

Klinikksjefen har det totale resultatansvar for egen klinikk, og som ledelsesmodell legges til grunn prinsippet om enhetlig gjennomgående ledelse. Klinikksjefen har ansvar for strategisk planlegging, omstillings- og endringsarbeid, samt sørge for at klinikken har god fagutvikling og tjenester av høy kvalitet.

Kvalifikasjoner
  • Utdanning fra universitets/høgskole på masternivå
  • Lang relevant erfaring kan kompensere for deler av utdanningskravet
  • Relevant lederutdanning
  • Ledererfaring, hvor ledererfaring fra helsevesenet vil bli foretrukket
  • Helsefaglig bakgrunn vil være en fordel
Personlige egenskaper

Nordlandssykehuset søker en samlende og tydelig leder med høy grad av gjennomføringsevne og relevant ledererfaring, også innenfor endringsprosesser.

Vi ønsker søkere som vil ta en aktiv rolle i vår gjennomgripende satsing på pasientsikkerhet og kvalitetsforbedring. Dette gjelder først og fremst i egen klinikk, men også for organisasjonen som helhet.

Som klinikksjef må du ha et kunnskapsmessig og erfaringsmessig fundament som sammen med dine personlige egenskaper gjør at du kan ivareta de strategiske, faglige, mellommenneskelige, administrative og ledelsesmessige oppgaver som ligger i klinikksjefstillingen.

Vi tilbyr
  • En utfordrende og spennende lederstilling i Nord-Norges nest største helseforetak
  • En organisasjon i endring og utvikling som du kan være en del av
  • Gode pensjons- og forsikringsordninger
  • Betingelser for stillingen fastsettes i avtale med direktøren
Søknadsfrist: 15. juni 2022
Ta gjerne kontakt for en uformell prat om stillingen og mulighetene – eller meld din interesse.
Kontaktinformasjon
 
Siri Tau Ursin
Administrerende direktør